Wielrenners krijgen eigen routes in Overijssel

//Wielrenners krijgen eigen routes in Overijssel

Woensdag 09 mei 2018

Cyclo – 600 kilometer aan routes voor de sportieve fietser in Overijssel. Gedeputeerde Eddy van Hijum onthulde voorafgaand aan de Ronde van Overijssel het eerste routebordje voor het Toerfietsnetwerk. Daarmee heeft de provincie een landelijke primeur.Afbeeldingsresultaat voor sallands steilsteInitiator is de stichting ‘365 dagen fietsen in Overijssel’, die de realisatie van zes uitdagende en aantrekkelijke routes coördineert. De eerste route leidt de fietser over de Sallandse Heuvelrug.

Theo de Rooij, voormalig professioneel wielrenner en ploegleider, is als programmaleider van ‘365 dagen fietsen’ het gezicht van de organisatie. Hij benadrukt het belang van het toerfietsnetwerk: “Nederland telt ruim 1,2 miljoen sportieve fietsers. Dat botst regelmatig op drukke en smalle fietspaden met de ‘gewone’ fietser, in letterlijke en figuurlijke zin. Met deze bewegwijzerde routes halen we beide groepen uit elkaar: we geven ruimte aan de snelle fietser en verminderen het aantal knelpunten.”

Sallands Steilste

Uiteindelijk worden zes routes ontwikkeld, ieder met een lengte van 80-110 kilometer. De eerste route wordt medio 2018 opgeleverd. 98 kilometer over de Sallandse Heuvelrug, met een aantal flinke kuitenbijters. De Rooij: “Belangrijk onderdeel van onze aanpak is dat we de routes ontwikkelen samen met lokale wielerclubs. Zij weten welke wegen niet mogen ontbreken in de route en waar onveilige situaties kunnen ontstaan. Met de Lemelerberg, de weg over de Sallandse Heuvelrug en Archemerberg in ‘Sallands Steilste’ kunnen de liefhebbers van de eerste route de benen flink testen.”

bron


TCR kalender


 1. Zaterdag toerritten

  december 15
 2. Zaterdag toerritten

  december 22
 3. Zaterdag toerritten

  december 29
 4. Zaterdag toerritten

  05/01/2019

BuienRadar


By |2018-05-10T11:04:39+00:00mei 10th, 2018|Redactie|Reacties uitgeschakeld voor Wielrenners krijgen eigen routes in Overijssel