T1 vliegveldrondje

//T1 vliegveldrondje

Auteur: Eric Harbers
Toerleider(s): Geert Averink / Gerwin Voortman
Groep: T1
Strava link: https:// www.strava.com/activities/1481385372

Aantal KM: 110
Aantal leden: 21

 

Volgens het toerschema hebben we rondje `Hommel` in de planning, waar het is of wat het betekent geen idee.
Vrijdags komt in de app al voorbij dat de (kloot) hommel is gewijzigd in `rondje vliegveld`.
Welk vliegveld ?
Schiphol…
Nou dan maar extra eten en drinken meenemen want dan gaan we wel een stukje over de voorgeschreven kilometers heen.
Als ik kort voor 8 aan kom fietsen blijkt dat we een hele grote opkomst van 20 man en 1 vrouw hebben en we gaan direct splitsen.
Geert stuurt ons resoluut richting Holten om dan toch echt naar Schiphol te gaan of zou het misschien Teuge worden?
Nog ruim voordat we voor Holten zijn knalt met veel lawaai de buitenband van Peter Waenink aan stukken, gelukkig heeft onze ervaren groepstourleider nog een buitenbandje bij zich en hoeft Peter geen 7 kilometer terug naar huis te lopen.
Voor het station van Holten krijgen we het commando `rechts` te horen, gehoorzaam knallen we het Beukenlaantje omhoog om als warming-up de Holterberg te verorberen.
In Nijverdal aangekomen worden we via Vriezenveen, Albergen en  Sössel naar Deurningen geleid om bij het chauffeurscafé Frans op de Bult een kopje koffie te drinken.

Als we net 1 bakkie op hebben worden we opeens gesommeerd om alweer te vertrekken om tijdig bij de Langenberg te zijn, als iedereen klaar staat komt good old Wout erachter dat ook hij met een lekke band staat.
Na een rondje vliegtuigen spotten gaat het weer huiswaarts.
Halverwege de thuisreis zijn we de 2e groep die ons de hele dag achtervolgde kwijtgeraakt, ze zullen wel weer lek hebben was de reactie, nou achteraf klopte dat ook wel. Door een lekke voorband is Geert Dannenberg onderuit gegaan en heeft wat schaafwonden opgelopen.
Met nog een uurtje te koersen beginnen mijn beentjes zwaarder te worden en word het kopwerk pittig, niet zeurn en volgende week gaat ie weer lekker.
Aangekomen bij de Langenberg blijkt dat wij de allerlaatsten zijn en hopelijk zijn er nog een paar eieren overgebleven, onze `2e groep` heeft na de val de kortste weg genomen en zitten inclusief Geert alweer gezellig te kletsen.
De ander Geert (die van Schiphol) kan de verleiding van al die lekkere eieren niet weerstaan en heeft een hele bijzondere eiertelling: 1 ei is geen ei, 2 eieren is een half ei, 3 eieren is 1 ei. En zo komt het dat Geert thuis verteld dat hij slechts 2 eieren heeft gehad.
2 weken geleden hadden we Frank Fokkert opdracht gegeven om een mooi verslag te schrijven en gisteren opnieuw (bij T3 word hier tenminste naar geluisterd!!!) maar tot op heden durft hij het niet aan.

T1 heeft betere fietsers dan schrijvers.

 

Geert, het was weer een mooie gezellige rit.

By |2018-04-01T13:09:14+00:00april 1st, 2018|Redactie|1 Comment

One Comment

  1. Geert 02/04/2018 at 09:02

    Eric,

    Kleine verbetering over die eieren, je had het bijna goed… 3 ei is een paasei!

Comments are closed.