T2 – Nieuwjaarsborrel (6 jan)

//T2 – Nieuwjaarsborrel (6 jan)

Naam toertocht: Nieuwjaarsborrel

Datum: 06-01-2018
Auteur: Bernd ter Avest
Toerleider(s): Wim Nooteboom
Groep: T2
Strava link:
Aantal KM: 52
Aantal leden: 10

Verslag: Mooi op tijd kom ik aan bij de sporthal en tref daar al een heel koppeltje fietsers aan. Het is eindelijk droog en best mooi weer.
Er worden een paar beste wensen gedaan en handjes geschud om elkaar daarna op de fiets op het redelijk droge mtb parcours te vergezellen. We gaan netjes en respectvol met elkaar om en complimenteren de rijders die fantastische techniek afwisselen met snelheid.
Ondertussen worden de gesprekken serieuzer en proef ik de angst bij mensen die informatie over zwift willen. Zwift is een fiets of trainingsprogramma voor de wat kouwelijk aangelegde fietser of de minder getalenteerde en het kan ook gewoon leuk zijn dus vul maar in wat je aanspreekt.
Misschien is dit wel de manier om Wout van zijn zoveelste km trui af te houden. Lekker binnen voor de tv bij een knapperend haardvuur kopje koffie erbij enorm afzien om meer dan 22000 km te rijden;)
Koffie in Holten word het. Ons gebruikelijke adres is dicht dus gaan we naar de buren. Hier hebben ze ook goede koffie en een praatstoel voor Gardus.
We ontkomen niet aan zijn geweldige verhalen en zijn sturende en dwingende gebaren naar de serveerster. Gezelligheid kent geen tijd dus na een lange zit vliegen we het beuken laantje op om onze koude beentjes in rap tempo te verzuren en zo de groep uit elkaar te rijden. Onze TL houd de groep goed in de gaten en wacht waar nodig en versnelt als het kan hij stuurt zelfs de sterkste renners het bos in. Even zijn we Gardus kwijt als hij op techniek naar de grond duikt maar net zo gracieus weer op de fiets stapt. Wat een elegantie, het leek wel kunstschaatsen maar dan in dun water. En na een kort sprintje komen we bij de Langeberg aan om te borrelen.
Na een heerlijke kom snert, wat drankjes en na een mooi woord van onze voorzitter praten we gezellig na met onze fietsvrienden. Ons onfortuinlijk gevallen lid Robert melde zich ook nog en verhoogde zo de gezelligheid en de snelheid van de gesprekken.

Allemaal de beste wensen en een goed en veilig fietsjaar.

Verstuurd: 06-01-2018 23:06

 

By |2018-01-23T14:58:03+00:00januari 7th, 2018|Toerverslagen|4 Comments

4 Comments

 1. Henk van Pijkeren 11/01/2018 at 13:00

  Gerard.
  Doe maar een voorstel, leg je plannen uit voor de leden en we kijken wat er gezegd wordt.
  Als de leden hier iets in zien dan zou het reglement kunnen worden aangepast.
  Gr. Henk.

 2. Gerard Mulhof 10/01/2018 at 20:15

  Een opmerking t.a.v. het klassenment KV en het reglement van de kilometervreter.
  T.C.R. is een Tourclub waar ook de ATB een grote aanhang heeft
  Een voorstel zou kunnen zijn om alle km. die verreden zijn op een racefiets of op een ATB fiets geldig zijn voor het kilometervreters klassement.
  Het Zwift fietsen is in opmars en al door vele rijders gebruikt.
  Binnenkort is er al een Nederlands en een Wereldkampioenschap voor deze virtuele race.Het heeft duidelijke raakvlakken met het rijden op de weg of offroad. Het geeft meer verbinding met het “Buiten rijden” dan iemand die bv. op zijn burger fiets naar de winkel gaat om boodschappen te doen, welke km wel meetellen voor het kv klassement.
  Doe een voorstel tijdens de clubavond op 2 febr.

  Groet, Gerard

 3. Henk van Pijkeren 07/01/2018 at 11:26

  Even een opmerking over de passage die wordt geschreven over het fietsen met de Swift.
  Wat dat betreft kan Wout gerust zijn.
  Het gebruik van fitnesapparaten thuis wordt niet toegestaan voor het klassenment KV.
  Zie het reglement van de kilometervreter:
  Bijzonderheden
  “Elke kilometer mag genoteerd worden.
  Dit betreft km’s fysieke verplaatsing, dus fietsen om vooruit te komen.
  Dus geen spinningfiets of andere fitness apparaten.
  Het gebruik van een Ebike is niet toegestaan.
  Sportief gebruik van de fiets mag geregistreerd worden”.

  Ik heb hier al eens wat van geschreven op de website en heb toe voor gesteld om Strava in te stellen op wandelen, dan blijven deze kilometers automatisch buiten het klassement. Dit staat ook in de reglementen!

  Waarschuwing: worden Swift (e.d.) kilometers structureel vastgelegd voor het kilometerklassement dan zijn we als commissie genoodzaakt om die gene uit het klassement te verwijderen!

  • Ronny Klomp 07/01/2018 at 18:35

   Ik denk dat er binnen een jaar geen klassement meer over is! Volgens mij houd iedereen zijn km voor zich zelf bij. Of je ze nu buiten fietst of binnen. Ik denk dat met zon waarschuwing de plank een beetje mis geslagen wordt. Welkom in de digitale tijd met en zonder E-bike.

Comments are closed.