Datum: 10-08-2019
T3
Auteur: Erik ten Hove
Toerleider(s): B. Schreurs/ Henk van Pijkeren
Aantal KM: 115
Aantal leden: 19

Verslag: Vakantiereces.
Het is woensdagnacht als we weer thuis komen van onze vakantie. Bij ons betekent dat we daarna alles weer zo snel mogelijk schoon en opgeruimd willen hebben. Onder ander hierdoor kwam er van het fietsen niets van terecht. Dan zaterdagmorgen maar weer op pad met T3. Even de site bekeken in het tourschema waar de rit naar toe gaat. Wesepe onder leiding van Berend Schreurs. 100 km, moet kunnen.
Bij ons is het de gewoonte dat we onze sportieve hobby’s tijdens de vakantie thuis laten. Het hele jaar ben ik aan het fietsen bij de Toerclub en mijn vrouw aan het hardlopen bij de AV. Tijdens de vakantie even geen wielrenfiets/mountainbike en hardloopschoenen mee. We wandelen heel veel tijdens de vakantie. Dat betekent voor mij een tweetal zaterdagen en een 3 tal woensdagavonden niet fietsen. Ondanks dat wandelen heel gezond is gebruik je toch andere spieren in je benen. Dat merk je als je weer op de fiets klimt na de vakantie.
Zaterdagmorgen kom ik tegen 7.55 uur aangereden bij het clubhuis. Daar staan ondanks de vakantie als best veel renners klaar. De T3 gaan zoals bijna gewoonlijk is geworden splitsen. 19 renners. Best een hele grote groep tijdens de bouw/schoolvakanties. Er zijn al heel wat mensen terug van vakantie en natuurlijk hebben we de groep die altijd vakantie hebben. Dus bij T3 niet echt een vakantiereces.
We hebben wel te maken met een straffe wind die ons al via de media was voorzegt. De de hele heenweg tegen.
We gaan op pad, via Elsen, de Schoolbuurt, Herike, de Pothoek richting Markelo. Als snel begrijpen we dat het vandaag geen Wesepe wordt. Dan hadden we toch net even en ander kant op gemoeten. Onderweg wordt toch regelmatig “geklaagd” over de harde wind. Ik hoor iemand zeggen toen we en bultje opgingen en de wind vol tegen hadden ” Het lijkt wel of er in mijn remmen wordt geknepen”
Verder op weg via Borculo naar het koffieadres in Hengelo(gld). Persoonlijk valt het me zo na de vakantie niet echt tegen.
Onder het genot van 1 of 2 kopjes koffie vinden er weer allerlei gesprekken plaats.
We gaan weer op pad. Nu met de wind in de rug. Dan denk je dat gaat toch wel een stuk makkelijker. En dat is natuurlijk ook wel zo als je tegenwind hebt gehad. Maar over het algemeen wordt de snelheid daar ook weer naar aangepast. Als je in de 2e groep rijdt, moet je daarbij ook noch met enige regelmaat het gaatje met de 1e groep dichtrijden. Op mijn teller zie ik af en toe snelheden van 42 km/uur.
Kort na het vertrek uit Hengelo(gld) voel ik mijn benen een beetje. Maar dat heb ik wel vaker. Eerst weer op gang komen. De benen moeten lekker rond gaan malen, en ook deze keer lukt dat weer.
Via Vorden naar Lochem, Laren en de Borkeld weer naar huis. Maar op de Borkeld willen mijn benen net even iets anders dan mijn verstand. Wanneer de groep noch een keer weer aanzet is het wijs om even niet mee te gaan. Na het vakantiereces heb ik geen behoefte om me op te blazen. Dan de laatste km maar niet tussen de 30 en 35 km/uur naar huis.
Gewoon met een normale snelheid uit-fietsen in het kielzog van een paar renners die mee gingen.
Het was een prachtige tocht door de Achterhoek.
Heerlijk om op zaterdagmorgen zo na de vakantie weer op weg te zijn met de T3 groep
Nog even weer een paar km in de benen fietsen 🙂
Complimenten aan Berend en natuurlijk ook aan Henk,de tourleider van groep 2


BuienRadar