Datum: 04-01-2020
Auteur: Redactie website
Toerleider(s): Gerrit Lohuis
Aantal KM: 52
Aantal leden: 82

Verslag: De dagen van meer dan gewoonlijk op de bank hangen, eten, drinken en lawaai maken zijn voorbij. Voor velen ¨back to normal¨. De eerste zaterdag van het jaar is de TCR Nieuwjaarstocht, dit jaar voor het eerst vanaf Het Tourhoes. Toch makkelijk zo´n eigen onderkomen. Niet meer afhankelijk van derden, maar lekker op je eigen, hoewel het ¨eigen¨ nog moet groeien.
Aangekomen zie je komend vanaf de Steenakkersweg het frisse geel/blauw al verzameld staan.
Hier en daar leden, niet gestoken in club tenue, de organisatie van de Nieuwjaarstocht. Kan niet vaak genoeg benadrukt worden, zonder vrijwilligers staat ook TCR stil.
We vertrekken onder leiding van Gerrit Lohuis voor een rondje door de bossen in Rijssen, doen de koffiestop bij Toontje en pakken de Holterberg tot aan de N35, waar we de sturen richting Rijssen draaien. De leden die in het bos moeite hebben en merendeels achteraan rijden, laten op de Ligterbergerdijk zien, dat ze meer geschikt zijn voor rechte asfalt wegen, ze knallen naar de Akkerdijk. Bij Het Tourhoes aangekomen, komt de lucht van gebakken ui en hamburger je tegemoet. Dit verpakt in een broodje, laat zich prima smaken. In de kantine ontvangt elke deelnemer een ¨buff¨,voorzien van TCR logo,altijd makkelijk. Daarbij nog 2 gratis consumpties.
Onze voorzitter start het nieuwe jaar, het jaar waar in TCR haar 40 jarig bestaan gaat vieren.

Mooi, dat het allemaal zo kan, een eigen onderkomen en leden die de handen uit de mouwen steken voor de club. Volgende week de Bloemendal ATB Tocht, ook weer voor en door vrijwilligers van TCR.

Gerrit Lohuis bedankt voor het mooie tempo !