Auteur: Henk Dekkers
Toerleider(s): Henk Goorman

Aantal KM: 125
Aantal leden: 15


Verslag: Het was deze zaterdag voor het eerst de gezamenlijke start van alle tour groepen bij de Manege “De Brekeld”. Gezien het aantal fietsers dat aanwezig was, moet men nog wel wennen aan de nieuwe startlocatie, er was een matige opkomst.  De voor de tijd van het jaar frisse temperatuur was de reden dat ieder toch in een wat winterse outfit op de fiets stapt. Maar de zon schijnt dus het is goed te doen.
Vandaag gaat de rit richting de achterhoek/grensgebied Duitsland. Vanaf de startlocatie zoekt de toerleider snel de aansluiting op de route die in de Garmin staat, want die begint uiteraard nog bij de Reggehal.
Snel hebben we het juiste ritme te pakken en gaan we grotendeels met wind mee richting het zuid-oosten. Via mooie binnenwegen in de richting Haaksbergen. Bij de buurtschap Holthuizen geeft de toerleider aan dat we rechtsaf moeten. Daarbij over het hoofd gezien dat het een doodlopende weg is, (maar het staat zo in de Garmin). Het blijkt dat men de afgelopen jaren een vernieuwde N18 weg heeft aangelegd. De mogelijkheden om via landweggetjes deze snelweg te passeren zijn beperkt geworden. Men zal toch via de nieuw aangelegde toegangswegen en viaducten de snelweg moeten kruisen. Maar we hebben de route snel weer opgepakt en via Rekken rijden we Duitsland in waar we ons echte wielrenners voelden, want we mochten van Henk op een rustige brede doorgaande weg fietsen (slecht 1 auto passeerde ons op een traject van 5 km). Inmiddels kwamen we aan bij het koffieadres, waar het nog even zoeken was, want er bleken 2 paradijzen te zijn. Het paradijs voor de meeuwen lag er ook mooi bij, maar wij moesten toch 200 meter verder zijn bij het paradijs voor de vissers (Angel Paradies). Koffie gedronken in de serre. Het formaat koffiemokken was dermate groot dat niemand nog een tweede kop wenste. Maar de kwaliteit koffie was goed.
Na de pauze weer op de fiets en richting Nederland. Na 500 meter roept een van deelnemers “ho stop ik heb mien bril vergetn”. Maar stoppen was niet nodig omdat ondergetekende de bril meegenomen had van de tafel bij het verlaten van het restaurant.
Aangezien we steeds meer tegenwind te verwerken kregen werd er waar dit kon veelal in waaier gereden. Via Beltrum en Marienvelde naar Ruurlo-Medler en Barchem. Hier kwamen we veel studenten tegen die de Batavierenrace aan het lopen waren. Via Markelo en de Borkeld kwamen we zonder kleerscheuren voldaan in Rijssen terug met een gemiddelde snelheid van 29,5 km/u.
Toerleider Henk Goorman bedankt voor de mooie rit.