T3 – Rondje Tubbergen

Toerleider: Jan Peter de Jager
Auteur: Gerrit Wessels
Leden: 9 stuks

Vandaag een kersverse nieuwe toerleider: Jan Peter de Jager. Risico mijdend heeft hij gekozen voor een rondje uit de prive verzameling. We zullen derhalve niet al te veel gekkigheid in de vorm van opduikende zandpaden, klinkerwegen en ¨Nijland momentjes¨ tegenkomen. 107 km scheiden ons tussen vertrek en aankomst. De stop zal bij restaurant ¨de Bootsman¨ zijn bij Stegeren.

Het vertrek om 0815 via Rijsserberg richting Hoge Hexel, de wind vergezeld ons in de zelfde richting. Rustig keuvelend met de wind in de kont en de wijzer op gemiddeld 33/34 km per uur rijden we met 9 leden de zaterdagmorgen in. Regen wordt pas in de middag verwacht. Veel mooier kan het niet. Ergens bij Beerzerveld rijdt Willy door een knipgat, een oponthoud om de binnenband te wisselen is dan ook onontkoombaar. We vervolgen de weg langs het kanaal met aanliggende woningen waarvan de voorgevels gestut zijn. De provincie Overijssel ziet nog geen direct verband met het recentelijk uitdiepen van het kanaal, de bewoners denken er compleet anders over. Jan Peter doet het prima, draait lekker snel door en heeft oog voor het handhaven van de snelheid. Gaat het iets te hard, dan vraagt hij of de koplopers genegen zijn om rekening te houden met de toerleider. Behoudens 2 ¨Nijland momentje¨ en iets minder kilometer fietspad, is het een prachtig uitgevoerd rondje.

Na de koffie ontmoeten we de wind in tegenovergestelde richting en spoeden we ons richting Lemele via het lange omhoog lopende fietspad. Gerrit Brinkman rijdt op kop en denkt taktisch een goede zet te doen door stevig door te rijden om zodoende de hele handel uitgeput aan de voet van de Lemelerberg te positioneren. Voor Gerrit zelf pakt dit niet helaas niet goed uit. Op de korte kant van de Lemelerberg blijken de sterksten toch nog niet voldoende zuur in de de benen te hebben en springen ¨op de macht en het grote blad¨ langs Gerrit naar boven. Richting Luttenberg laat Jan Peter de klimmetjes liggen (blij toe) en via de Helhuizerweg krijgen we vanaf Holten naar Rijssen eindelijk de wind in de rug. Afsprinten doen we op zaterdag niet, de voorkeur wordt gegeven om Jan Peter hartelijk te danken voor een mooie rit en te feliciteren met een geslaagd debuut als toerleider.

100 meter van huis begint het zachtjes te regenen, zo wordt de fietse mooi schone en is de kop wier fris, veul mooier kan het nit……