T3 – Rondje Wichmond

Auteur: Erik ten Hove
Toerleider(s): Gerrit Wessels
Aantal KM: 105
Aantal leden: 9

Verslag: Deze zaterdag is het voor mij de eerste  keer weer om in een grotere groep te gaan fietsen. Afgelopen woensdag avond ook al in de trainingsronde (met verrassend hoog tempo voor T3 niveau) in een groep gefietst, maar uiteindelijk gaat het om de zaterdagmorgen. Heerlijk toch, met elkaar op pad. Daarvoor ben je bij de club. Een mooie rit met een tussenstop. Het begin van het weekend.
Aangekomen bij het Toerhoes staan er welgeteld 18 personen. (T3: 9 en T4: 9) Dat heeft natuurlijk hoofdzakelijk te maken met de gespitste vertrektijden. Anderzijds zitten we nu ook weer in de vakantieperiode.
Om 8.15 uur geeft toerleider van dienst Gerrit Wessels het startsein en vertrekken we. We fietsen richting het Schwarzwald en doen de Rijsserberg aan. Al meteen in de klim. Echter beloofd Gerrit dat dit de enigste berg van de etappe is. Vandaag gaan we vlak rijden.
Via de Schoolbuurt richting Goor, Ruurlo, Vorden om uiteindelijk in Wichmond uit te komen. Uiteraard rijden we overal binnen door en hebben we denk ik bovengenoemde plaatsen niet echt geraakt. (ik let niet altijd goed op waar we fietsen)
Bij het koffieadres wordt ons door de uitbater streng maar rechtvaardig uitleg gegeven van de regels op het terras. In groepjes van maximaal 4 personen gaan we bij elkaar zitten. We doen ons tegoed aan de koffie en al pratend is de tijd zo weer voorbij en stappen we op onze fietsen voor de thuisrit.
Heel veel bijzonders gebeurde er niet tijdens deze rit. Dat hoeft ook uiteindelijk niet. Als een geoliede machine liep het. De renners allemaal aan elkaar gewaagd. Goede snelheid waarbij Gerrit opmerkte dat een goed toerleider altijd zijn ploeg overziet welk vlees hij in de kuip heeft. Volgens hem had hij vandaag allemaal klasse renner om zich heen:) Die steken we dan maar weer in onze zak:)
Via Almen, Harfsen, Holten (overal weer binnendoor) komen we uiteindelijk, gezamenlijk (zoals het hoort)weer in Rijssen aan.
Een super mooie rit, ik heb genoten, maar ik weet wel zeker dat dit voor iedereen zo was.

Gerrit hartelijk dank voor de tocht en natuurlijk iedereen voor de gezelligheid.

tot de volgende rit.