T5 – Hoonhorst (9 apr)

//T5 – Hoonhorst (9 apr)

Auteur: Annelies
Toerleider(s): Gert-Jan en Bennie:
Aantal KM: 102
Aantal leden: 25

Verslag: Vrijdagavond 23.30 uur. Na m’n avonddienst leg ik nog snel wat klaar voor morgen: geld, ontbijtkoek en een banaan. Dan ontdek ik dat de mueslireepjes op zijn. Zonder reepje ben ik bang dat ik niet thuis kom. Het eerste wat ik zaterdagochtend dan ook doe als ik aangekleed ben, is Gerwin appen of hij er nog wat over heeft. Gelukkig wel. Ook weer geregeld. Hij appt dat we eerder weg moeten voor de groepsfoto.
Dat lukt, en iets na 7.45 uur komen we bij de sporthal aan. Ik krijg maar net de tijd om m’n fiets te stallen, direct op de foto. Ik wil me verschuilen achter de rug van Johny, helaas gaat dat niet door en kom ik vooraan te zitten.

Stipt 8 uur fietsen we weg, met Gert-Jan en Bennie als toerleiders. Eerst zit ik in de eerste groep. Gert-Jan leidt ons met strakke hand richting Hoge Hexel, Lemele en door het mooie Archem. Onderweg moeten we een twee keer stoppen om de band van Henk V. te wisselen, en nog een keer om deze goed op de velg te monteren. Tijdens deze stops wordt er gekletst, genoten van de zon, en Koos wint de hoofdprijs van raakgooien, als zijn banaan schil van 5 meter afstand gegooid, precies op het prikkeldraad blijft hangen. Na zo’n stop is het soms lastig om de goede versnelling te kiezen, gelukkig zijn er dan vriendelijke medefietsers die me er aan herinneren dat we geen berg op hoeven fietsen.

Bij Vilsteren gaan we over de sluis en willen we een fietspad opgaan. Het bordje: ‘afgesloten, geldt ook voor fietsers’, houd ons niet tegen. Iets verderop moeten we even afstappen, de fiets over het zand op een gloednieuw fietspad zetten, en doorgaan. Aan het eind van het fietspad hetzelfde liedje. We komen in Dalfsen, laten dat achter ons en belanden in Hoonhorst voor koffie en thee. Johan W. belt Jans op en we zingen met z’n allen een verjaardagsliedje voor hem.

Intussen is het heerlijk weer, en gaan er meerderen in de korte broek verder. We gaan over een klinkerweg richting Luttenberg. Hier hebben we de wind best tegen (volgens mij altijd op dat weggetje!), maar Bennie laat snel doordraaien en zo gaat het prima. Als laatste van vandaag pakken we de Holterberg nog even mee. Iedereen gaat in eigen tempo omhoog en weer omlaag. Bij de OAD wordt netjes gewacht. Ik neem een Dextro om de energie weer aan te vullen, en deel de rest van het rolletje op aan hongerige medefietsers. Koos, Han en Herman laten lang op zich wachten. Gert-Jan neemt een kijkje om het hoekje van Holterberg. Geen spoor van hun. Dan gaan we toch maar verder. Op weg naar huis halen we het drietal in, ze hadden een stukje afgesneden. Voor Rijssen wordt nog even gesprint. We fietsen al een redelijk tempo, dan ineens krijgt Johan G. het in zijn bol en gaat er vandoor, achter Johny en nog iemand aan. Ik kan bij hem in het wiel blijven, en kom net een seconde tekort om m’n PR te verbeteren. Toch leuk om even te proberen. Thuis heb ik 104 km op de teller, m’n eerste keer weer boven de 100 km.

Mannen, bedankt voor de gezelligheid!

By |2018-04-09T21:15:21+00:00april 9th, 2018|Redactie|Reacties uitgeschakeld voor T5 – Hoonhorst (9 apr)