T5 Naar bakkerij van Rijssen (23 dec)

//T5 Naar bakkerij van Rijssen (23 dec)
[one_whole boxed=”true”]

Datum: 23-12-2017
T5
Auteur: Annelies Voortman
Toerleider(s): Wout Klink
Groep:
Strava link:
Aantal KM: 80
Aantal leden: 4

Verslag: Tegen acht uur gaat de wekker. Buiten is het nog pikdonker, maar niet getreurd, het wordt vanzelf wel lichter. En het is droog en niet erg koud. De windkracht 5 die op KNMI staat kijk ik voor het gemak maar even overheen. Het is 2 maanden geleden dat ik op zaterdag met de TCR mee kon, ik heb er weer zin in! Na de gewone ochtendrituelen ga ik op weg naar Gerwin. Binnen wordt ik begroet door de hele familie en de sneeuwpop die zielig in een hoekje staat. Zeker wat verkeerd gedaan. Samen met Gerwin ga ik op weg naar de Sporthal. Daar gekomen staat er nog niemand. Gelukkig hebben we nog 10 minuten dat er meer kunnen komen. En er komen er meer, nog wel een aardige opkomst.
We zijn met z’n vieren: Wout, Wim, Rob en ik. Er wordt besloten om eerst tegen de wind in te fietsen. Niemand heeft een rondje, maar Wout neemt deze taak moedig op zich door te improviseren. Dat gaat hem prima af, het lijkt of hij overal de weg weet. We fietsen over de Borkeld richting Holten. En vanuit daar verder langs Espelo en Heeten. Het doel vandaag is Wesepe. De wind waait over het platteland wel flink. Wout zegt dat hij de hele weg op kop blijft, wij gaan er om beurten naast fietsen. Een stukje voor Wesepe wordt het voor menigeen zwaarder, en besluit Wout om het kopwerk alleen op zich te nemen. Hier missen we onze andere sterke mannen (ook zonder tegenwind vinden we het heel gezellig als jullie er wel bij zijn hoor). Gerard Mullhof had gisteren gefietst volgens Strava, daar had ik niet zo veel hoop op dat hij mee ging. En van Wout hoorden we dat Jan-Peter de Jager donderdagavond een rondje had gefietst, maar is gevallen en zijn sleutelbeentje heeft gebroken. Heel vervelend! Dus moeten we het vandaag zonder hun stellen. Eerst wil ik nog naast Wout op kop gaan fietsen, omdat ik een lintje ook zo gek vind, maar bedenk dan dat ik beter m’n krachten kan sparen. Dus op een rijtje naar de pauzeplek. Dat is vlak na Wesepe, bij bakkerij van Rijssen. In een gezellig hoekje drinken we koffie/thee en eten onze meegebrachte broodjes op. En natuurlijk een kerstkransje van de bakker. Na de koffie gaan we nog een stukje tegen de wind in, richting Wijhe. Het is een mooi stuk fietspad langs het kanaal. Wout oppert om naar Zwolle door te rijden, maar er wordt niet erg enthousiast gereageerd. Dan buigen we toch maar af naar Raalte. We komen dwars door Raalte en gaan zo alweer op huis aan. Wim vindt het nu wel goed geweest en blijft veilig achter Wout fietsen. Rob en ik wisselen de kopbeurt af. Vanaf Haarle gaan we naar Nijverdal. Het kleine bultje Holterberg wat je dan meepakt kan vervelend zijn als je er 70 km op heb zitten. Maar ook hier komen we allemaal boven. Net na Nijverdal komt Rob er achter dat zijn trapper los zit. Hij denkt dat hij wel fietsend thuis komt en besluit om vanmiddag maar even langs de fietsenmaker te gaan. Rond half 1 komen we Rijssen weer binnen. De fiets heeft een flinke afspuitbeurt nodig, maar het was de moeite waard. En deze tocht heeft me over de 5400 km gebracht dit jaar. Voor sommigen is dit niet zoveel, maar ik vind het genoeg 🙂
Mannen, bedankt maar weer voor de gezellige ochtend. Wout, een speciaal bedankje voor de route en al het kopwerk.
Ik wens jullie allen goede feestdagen toe!

Verstuurd: 23-12-2017 14:40

[/one_whole]
By |2017-12-23T19:59:51+00:00december 23rd, 2017|Toerverslagen|Reacties uitgeschakeld voor T5 Naar bakkerij van Rijssen (23 dec)