T6 – IJsseltocht (29 apr)

//T6 – IJsseltocht (29 apr)

Auteur: Wim van den Noort
Toerleider(s): Jan Bakker
Aantal KM: 100
Aantal leden: 8

Ik was vanmorgen als eerste bij de sporthal 6 minuten voor halfnegen ik dacht er zal toch niets veranderd zijn maar gelukkig kwamen er
Zachtjes aan nog meer binnen druppelen 7 man en Gerda.We hadden op verzoek van Peter deze morgen een rit naar zijn geboorte gronden, Jan was tourleider en heeft ons via een niet directe route naar ons koffie adres gebracht op het laatst met behulp van Peter die weet daar natuurlijk als geen ander de weg dus via de Borkeld achter langs Holten Dijkerhoek Okkenbroek Heeten Wesepe Wijhe.
Vanaf hier nam Peter het over, heerlijk onder langs de dijk, wind in de rug richting Herxen, dit was zeker nog 7 km. Er reed een vrouw voor ons op het smalle fietspad we zeiden tegen elkaar dat zal vast Peter zijn moeder zijn die ons op haalt, want  ze bleven er keurig achter rijden,we waren toe aan koffie want we hadden al 60 km achter de kiezen en dat voor T6.
Boven op de dijk gekomen bij het bordje Herxen moesten we stoppen hier kregen we uitleg waar hij altijd had gewoond en waar ze altijd zwommen schaatsen en naar school gingen,we reden door het dorpje richting Johan, dit is een vrijgezellen vriend van Peter, hier werden we enorm hartelijk ontvangen, hij had twee appeltaarten gehaald met slagroom en de koffie stond al buiten op het terras er was  een beheerder van het kultuur huus en zijn vrouw erbij gehaald voor de bediening al met al een gezellige boel, toen we wilden afrekenen, zei Johan doar kump niks van in det kriege jullie van mie. Peter had dit willen betalen omdat hij jarig was geweest dit houden we dus nog tegoed. Jan wilde dit adres als koffie adres op nemen voor TCR. Maar aan alles komt een eind en we moesten  weer naar Rijssen toe
Jan had hiervoor de snelste gekozen met behoorlijk wat tegenwind  en zo kwamen we ruim een uur later weer thuis dan we gewend zijn.
Jan bedankt voor de mooie rit en Peter voor de gastvrijheid in Herxen de volgende keer blijven we een nachtje over.

Verstuurd: 29-04-2018 17:56


TCR kalender


 1. Zaterdag toerritten

  december 15
 2. Zaterdag toerritten

  december 22
 3. Zaterdag toerritten

  december 29
 4. Zaterdag toerritten

  05/01/2019

BuienRadar


By |2018-04-29T18:14:54+00:00april 29th, 2018|Redactie|1 Comment

One Comment

 1. Peter 29/04/2018 at 20:20

  Mooi geschreven Wim en volgend jaar zijn we weer van harte welkom in Herxen

Comments are closed.