T6 – Rondje Ommen (14 apr)

//T6 – Rondje Ommen (14 apr)

Auteur: Gerda Janssen
Toerleider(s): Jan Bakker
Aantal KM: 75
Aantal leden: 12

Vrijdagavond had ik bedacht dat het de hoogste tijd wordt om weer eens te gaan fietsen. Vanwege ziekte, slapte en diverse andere smoezen was het er de laatste tijd niet van gekomen. Maar nu zijn er geen uitvluchten meer, dus de stoute (fiets)schoenen aangetrokken. Gezien het tijdstip van vertrek van de T 6 lijkt me dit een mooie opstap om weer te beginnen.
Ik hou nl. niet van vroeg en kou e.d. zaken. Ook de afstand (80) km lijkt me wel te moeten lukken.
Om half 9 staat de vaste kern al te wachten. Ik vraag vriendelijk of ik mee mag, dat mag. Even later komen er nog meer aanfietsen: herintreders en beginners, allen welkom. Jan B. heeft voor vandaag een mooie route bedacht. We fietsen ri. Wierden, Notter door naar het Wierdense veld. Via diverse rustige wegen en mooie fietspaden gaan we steeds verder noordwaards. Langs de beneden Regge en Archem komen we rond 10.15 u bij cafe “de nieuwe Brug” voor de koffiestop.
Na een half uurtje kletsen stappen we weer op de fiets voor het 2e deel van de route. Nu zien we alle “bergen”vanaf een afstand, maar we fietsen overal langs- en omheen. Niemand een centje pijn. Onderaan de Holterberg, bij het kasteeltje van Palthe, stapt Jan van de fiets om ons het e.e.a. te vertellen over de nieuwe toren van het kasteel, met korhoen. Lees de krant van zaterdag erop na. We laten ons nog even op de foto zetten door een paar vriendelijke wandelaars en stappen weer op. Een lang gravelpad over tot het eind van de Holterberg. Dan via Holten en de Borkeld “op hoes an”. Het was toch nog wel fris vanmorgen, maar het prettige gezelschap maakt veel goed !
Mannen bedankt !
Gerda Janssen.

By |2018-04-15T23:17:19+00:00april 15th, 2018|Redactie|Reacties uitgeschakeld voor T6 – Rondje Ommen (14 apr)