10 juli-T5-Ootmarsum

Auteur: Joke
Toerleider(s): Johan Krake
Groep: T5
Strava link:
Aantal KM: 100
Aantal leden: 12

Zaterdag 10 juli 2021. De vakantie is begonnen voor de lagereschool noord.
Dus dan zijn veel van onze vaste toerleiders al op vakantie, zo ook onze HTL T5 .
Maar zelfs dan zorgt hij ervoor dat er deze zaterdag 2 toerleiders zijn die ons thuisblijvers voorzien zijn van 2 vrijwilligers die ons zullen verblijden met een mooie veilige toertocht.
Dinand Kosters meld zich voor de T5a groep en Johan Krake voor de T5b groep.
Met 12 man/vrouw gaan we op pad met Johan Krake.
Hij heeft wel een mooie tocht in zijn Garmin en een groot gedeelte zit op zijn eigen harde schijf.
In het verleden is hij veel met Tom Stamsnijder op pad geweest op de brommer als voorrijder en daardoor kent hij heel Twente en de Achterhoek als zijn broekzak.
We beginnen in Rijssen en via de Langenberg gaan we dwars door het “mooie” Enter over het fietspad door Ypelo richting het businesspark naar Bornerbroek.
We verbazen ons over de mega grote hallen die daar in korte tijd worden neergezet. Het plan is al bijna volgebouwd.
Via Bornerbroek gaan we daar door het achterland richting Albergen. Mooie verkeersluwe weggetjes waar we het bestaan niet wisten weet Johan ons alle kanten op te laten fietsen zodat we echt niet meer weten waar we zijn.
Het is echt genieten deze morgen, prima fietsweer, leuke groep en gesprekken onderweg en een mooie route, wat wil een mens nog meer. Johan laat lekker snel draaien zodat het tempo er lekker in blijft.
Zo draaiend en kerend belanden we in het mooi plaatsje Ootmarsum.
Verbaasd zien we daar dat de terrassen al aardig bezet zijn. Het is net 10.00 uur 🤗🤗🤗🤗 Het blijken veel hotelgasten te zijn. Maar voor ons is er nog plek genoeg over.
Gezellig zitten we samen echt in het centrum van Ootmarsum, hier zie je ook al veel winkels van diverse artiesten, kunstschilders, zilver/

 goudsmeden, glaskunst en eigen gemaakte kleding.
Onder het genot van een lekkere kop koffie/ thee gaat het al gauw weer over het aanstellen van een nieuwe bondscoach, de voors en tegens vliegen over en weer.
Ze worden het niet eens, dus stappen we maar weer op fiets om de terugtocht te aanvaarden.
Achterlangs Tubbergen! Almelo, Borne, Bornerbroek komen we weer in ons mooie Enter waar we iedereen een fijn weekend wensen en wij achterblijven.

Johan bedankt voor de mooie route, je mag nog weleens invallen👏👏👏👏👏👏👏

Joke.