10 juli – T6 – Anonymus

Auteur: Koos den Boer
Toerleider(s): Wim van de Noort
Strava link: https://www.strava.com/activities/5603938614
Aantal KM: 88
Aantal leden: 8

Verslag: Afgelopen vrijdagavond is het gebruikelijk bij T6, dat eens gepolst wordt, wie er op zaterdagmorgen bij het Toerhoes verschijnen voor een mooie rit. Nu de app-jes gaven al aan, dat er 6 man van plan waren om te komen. Ikzelf had na een week vakantie behoorlijk spierpijn in mijn beide benen, dus ik hield nog een slag om de arm.
Van de vrouwelijke T6-ers was de opkomst niet helemaal duidelijk. Er zijn er op vakantie en eentje ging fietsen met dames, die aan het herstellen zijn. We hopen jullie zo snel mogelijk op zaterdagmorgen weer te kunnen begroeten.
Zaterdagmorgen bleek dat we met 8 man waren. Een mooie groep om mee op pad te gaan. Een exclusieve herenclub vandaag dus.
Jan Bakker kwam zoals gebruikelijk ons uitzwaaien, na de bijbehorende groepsfoto gemaakt te hebben.
Wim had de route goed voorbereid. Het doel was Ootmarsum. Via (bijna) Wierden, Ypelo, Bornebroek, Almelo, langs Albergen en Tubbergen dwars door Reutum, kwamen we aan in Ootmarsum. Bij het Bakhus dronken we koffie of thee met daarbij een lekkere appelpunt.
Onderweg werden zoals gebruikelijk grondig bijgepraat. De een was begonnen met een grote verhuizing/verbouwingsklus, twee hadden een kortere of langere vakantie achter de rug, wel en wee van de familieleden en natuurlijk werd ook de consequenties van de Corona grondig doorgenomen.
Verder werd het verkrijgen van fietsonderdelen besproken. Er is een grote behoefte aan kettingbladen, echter deze zijn in heel West-Europa niet te krijgen. Er waren twee fietsen, die door de versleten bladen een hinderlijke tik hadden. Van 1 fiets was het kettingblad zo versleten, dat de betreffende fietser zeer beheerst moet optrekken, anders hoorde je KRRRRRR en gebeurde er verder niet zoveel.
Bij het Bakhus was het erg gezellig en we spraken daar af om ook maar eens een dag met T6 op stap te gaan. Wim zal met een datumvoorstel komen. Uiteindelijk braken we toch op om nog een beetje op tijd thuis te zijn. De route was Groot-Agelo, Het Stift, langs Saasveld en Hertme naar Zenderen. En dan de bekende route Bornerbroek – Enter (twee man bleven daar achter)- Rijssen.
Om kwart voor 1 was ik weer thuis en ik kon terugkijken op een geslaagde rit. Wim, bedankt.
Hartelijke groeten, Koos
PS: fietsen is niet alleen prima voor de ontspanning, maar laat ook spierpijn helemaal verdwijnen!