Naam toertocht: Waypoint wgam

Datum: 12-10-2019
T4
Auteur: Joke
Toerleider(s): Jans’,Dinand
Aantal KM: 110
Aantal leden: 10

Verslag: Waypoint wgam.
Weer heb ik me laten overhalen om mee te gaan. We doen de 110 km. niet de 130,  we rijden niet harder dan 20 km/u. View doot wa henig an.!!!!!!!!!
Oke, ik doe ook mee.
Zaterdag 12 oktober, het is weer zover, de waypoint atb marathon staat vandaag op het programma.
Half zeven, ik moet eruit, maar het is echt nog pikkedonker, ik draai me nog een keer om maar het helpt niet,Ik moet er toch echt uit!!!!!!!!  We hebben afgesproken kwart voor 8 bij ‘tMolke en acht uur vertrekken.
Dus kleren aan, toilet gemaakt en naar beneden, zelfs de krant is er nog niet, waar begin ik toch weer aan. Ik heb echt medelijden met mezelf. Ik ga eerst de vissen voeren, want dan weet ik gelijk hoe de temperatuur is en dat voelt goed.
Eten, tandenpoetsen en nog even licht op de fiets monteren, strava aan en gaan.
Het is droog en de temperatuur voelt goed. Het is best wel lekker zo vroeg ‘s morgens. Tot aan Rijssen kom ik niemand tegen of komt mij achterop. Pas bij Nijhuis kom ik Jans’ achterop en samen fietsen we het laatste stukje naar ‘ t Molke.
Daar worden we verwelkomt door een team van vrijwilligers die deze tocht mogelijk maken.Iedereen bedankt voor jullie inzet op welke manier dan ook. TOP!!!!!!!
Binnen gaan we inschrijven en drinken een kopje koffie tot iedereen die met ons meegaat binnen zijn.
8.00 uur, we gaan starten!!!!! We halen onze fietsen weer op bij Brigitte en Raymond en met 2 gastrijders beginnen we aan deze monstertocht met 8 mannen en 2 vrouwen.  Het miezert maar niet noemenswaard, alhoewel 1 kilometer verder wordt er gestopt om de regenjasjes aan te trekken voorzover die meegenomen zijn, (ik was zo stom, er geen mee te nemen) en die zijn de hele tocht niet weer uitgegaan.
Het blijft miezeren, maar het is niet koud. We doorkruisen het groene kruis en volgen een groot deel van de rijssense atb route voor we oversteken richting Holten en na de eerste 40 km. landen we zonder probelemen  aan bij Toontje waar de koffie thee, krenten-mueslibollen, cake, koek, bananen, reepjes, en nog veel meer voor ons klaarstaan. We vullen de bidon weer bij en zelfs de fiets kan worden afgespoten voor we weer opstappen.
Nu is de Holterberg aan de buurt om van alle kanten te worden beklommen en weer af te dalen en gedeeltes van de route te verkennen.
Een fantastische route is door de commissieleden van de wam  voor ons bedacht. Plekken waar we normaal niet meer mogen fietsen zijn vandaag voor 1 dag voor ons  opengesteld.  Zo belanden we alweer bij de 2e stop de Waypoint camper. Heerlijke warme boillon of sportdrank en veel andere versnaperingen staan voor ons  klaar en waar we ons aan tegoed mogen doen. Maar we moeten nog tig…
km. De twee gastrijders  verlaten ons hier want zij doen de 130 km. Ook Jans verlaat’ ons want die heeft nog andere verplichtingen. Dinand neemt zijn taak als TL over en we gaan weer op pad.
Het blijft maar regenen dan weer harder, dan weer zachter, we zijn zo langzamerhand doorweekt. Maar niet getreurd het is niet koud!!!!!!! (Hou ik mezelf steeds voor). Wel nog even de 3e stop memoreren. Annelies en Joke zorgen weer  dat we ook hier niets tekort komen, hier is er ook weer voor elk wat wils. Alles weer bij vullen  en verder maar weer. Nog 40 km.  Hoe we in Rijssen zijn beland is me niet meer duidelijk maar strava kan uitkomst bieden wie dat weten wil.  Uitgekomen bij de manege besluiten we unaniem dat we zo snel mogelijk richting ‘t Molke gaan. Alhoewel het uiteindelijk niet veel verschil heeft gemaakt met de originele route.  Nog gauw even langs Waypoint om die mooie rugzak op te halen en dan in vliegende vaart naar de pasta die op ons wacht bij ‘t Molke.
We laten ons lekker rond het haardvuur in de banken zakken en nemen een l ECHT verdiend drankje, en praten onder het genot van de lekkere pasta nog even na.
We zijn het er over eens dat het een fantastische dag was, een mooie tocht en dat we samen lekker gefietst hebben.
Voor we helemaal zijn afgekoeld trekken we onze doorweekte kleding weer aan om aan de laatste kilometers te beginnen, en ik alleen de aller, allerlaatste  naar Enter te fietsen, ik ga nog even langs de wasstraat om mijn fiets en mijzelf  van de meeste modder te ontdoen.
Het regent nog steeds en om half vijf zet ik mijn fiets weer in de schuur om snel de tv aan te zetten en om net nog te zien hoe Bauke Mollema de ronde van Lombardije wint.

Commissie en vrijwilligers WGAM super bedankt voor deze tocht.

Joke