Naam toertocht: WAM

Datum: 12-10-2019
Auteur: Robert Baan
Aantal KM: 130
Aantal leden: 130

Verslag: WAM 12 oktober 2019

Na maanden van voorbereiding is het dan eindelijk 12 oktober. De dag dat de WAM voor de zevende keer gereden wordt. De route in de Sallandse Heuvelrug is dit jaar gedeeltelijk veranderd, dit geeft zeker nog een extra meerwaarde aan deze tocht. De laatste week hebben we nauwkeurig de weersvoorspelling in de gaten gehouden, we wisten al dat het iets minder zonnig zou worden als vorig jaar, maar zoals het vandaag was,hadden we eigenlijk niet willen hopen!!

Vrijdagmiddag komen de eerste deelnemers al binnen bij het Molke, deze maken gebruik van de overnachtingsmogelijkheden.

Vandaag komen de eerste deelnemers rond 7,20 uur al binnen mooi op tijd voor deze mooie uitdaging. Langzaam maar zeker wordt het drukker en vertrekken de eerste rijders. Het aanbod om aan te sluiten bij een GPS toerleider valt altijd weer in de smaak.
Om 9,15 uur zijn alle 130 deelnemers vertrokken. Gardus onze rode vlag rijder, samen met zijn assistent Erik sluiten de rij. Zij nemen alle achtergebleven en verdwaalde rijders mee. Via een gps tracker kunnen wij ze volgen.

Via de MTB route in Rijssen slingeren ze richting Holten, hier kunnen ze genieten van de mooi aangelegde MTB route, om vervolgens aan te komen bij de eerste stop, cafe Toontje. Hier is er tijd voor een kop koffie met cake, broodjes en nog veel meer.
Wim van de Berg onze fietsenmaker helpt waar nodig is en wast zelfs de fietsen zodat ze weer wat beter schakelen.

Vanaf Holten rijden ze nu richting Nijverdal op weg naar de 2e stop bij de camper van Waypoint.
Via de Holterberg over de deels vernieuwe blauwe MTB route, en prachtige normaliter verboden stukken komen ze dan uiteindelijk bij de oversteek van de N35, hier staat de camper van Waypoint met een aantal verschillende versnaperingen.
Jan Strokap onze fietsenmaker verhelpt de technische mankementen, zodat de rijders weer snel verder kunnen.

De route in Hellendoorn is altijd weer een uitdagend stukje, al was deze vandaag wel wat natter als normaal.
Zo komen ze nogmaals langs de camper van Waypoint, hier worden ze opnieuw voorzien van allerlei lekkers.

Het einde komt langzaam in zicht, bij de oversteek tussen Rijssen en Holten worden de deelnemers wederom voorzien van verschillende versnaperingen, om de inwendige mens te versterken.

Het laatste stukje komt nu echt in zicht, nog even en dan is er de finish. Bij Waypoint worden de deelnemers verblijd met een presentje van de sponsor. Het laatste stukje terug naar het Molke en dan is het fietsen alweer voorbij.

Hier kan zowel de fiets als de rijder gedoucht worden. De pasta maaltijd valt goed in de smaak evenals de drankjes. Zo rond zes uur verlaten ons de laatste deelnemers.

Uiteindelijk finishen er zo rond de 115 deelnemers.

De foto,s van Victor Veld staan inmiddels al online, deze zijn te vinden onder de link op de WAM site. De foto,s van onze eigen TCR fotograaf, namelijk Matthijs Scholten zijn in ontwikkeling en worden zo spoedig mogelijk geplaatst, zo kunnen we nog even nagenieten van deze dag.

Kortom een dag waar we als organisatie trots op kunnen zijn!!

Met grote dank aan onze sponsor Waypoint, die dit alles mede mogelijk heeft gemaakt!!
Grote dank aan al onze vrijwilligers, die met veel passie hun taak uitvoeren.
En natuurlijk alle enthousiaste deelnemers die aan het genieten waren.
Tot volgend jaar!!! (10 oktober 2020)

Sportieve groet, namens de WAM commissie