Auteur: Gerrit Troost
Toerleider(s): Wim van de Noort
Groep: T5
Strava link:
Aantal KM: 81
Aantal leden: 8

Verslag: Deze zaterdagmorgen vertrekken we voor het eerst om 08.30 uur. Jan Bakker stond als toerleider genoemd op de agenda maar door ziekte is hij vervangen door Wim van de Noort.
Op de kalender stond de tocht June aangegeven maar Wim heeft er Stegeren van gemaakt. Wat het verschil is is mij niet duidelijk maar zo heeft Wim toch een eigen tintje aan deze rit gegeven.
Naast een zestal vaste groepsleden stonden op deze frisse ochtend ook Han Albach en Ep Kamphuis aan de start. Vanaf de sporthal zijn we vertrokken richting Notter en via het prachtige natuurgebied Het Wierdense Veld richting Daarle, Den Ham om daarna Stegeren (Junne) te bereiken. Tussen Daarle en Den Ham werden we door Wim verrast op een kort traject wat normaal gesproken in het verleden alleen door Gerrit Nijland (Maskop) in de route zou worden opgenomen. Gelukkig heeft iedereen dit zonder kleerscheuren overleefd.
Na ruim 40 km komen we aan bij het bij ons bekende koffieadres in Ommen. Daar wordt genoten van de koffie en herinneringen opgehaald aan de koffiestop van vorig jaar toen Joke plaatsnam op een met paard bespannen rijtuig van een bruidspaar.
Na de koffie vertrekken we richting de Sahara, waar we overigens erg slechte weggedeelten aantreffen als gevolg van boomwortels en andere gaten in het wegdek. Via Marle vervolgen wij onze weg richting Hulsen, Nijverdal en door Notter weer richting Rijssen. Al met al een mooie tocht op een enigszins frisse zaterdagochtend.


BuienRadar