Auteur: joke
Toerleider(s): Herman Baan, Bennie Aanstoot
Groep: T4
Strava link:
Aantal KM: 90
Aantal leden: 18

Verslag: Volgens toerschema Slagharen, het werd Hardenberg.

Op het toerschema stond dat we vandaag naar Slagharen zouden gaan, maar door de weersomstandigheden wordt het snel aangepast naar Hardenberg.
Vrijdagavond stuur ik op de app van T4 een bericht:  Kunnen we morgen niet een uur later starten, gezien de temperatuur ? Meteen daarop het antwoord van Herman: T4 start morgen om 9.00 uur en de rit wordt aangepast.
Ik en volgens mij de meerderheid van de T4 was daar maar wat blij mee.
‘s morgens voor vertrek ga ik altijd de vissen voeren en kijk dan meteen op de thermometer. Deze morgen wordt ik daar niet echt blij van. Om 7.45 uur is het nog 1 graad onder nul. Brrrrrr.
Ik heb met de ervaring van afgelopen woensdag ‘s avonds al de kleding aangepast aan de temperatuur van de komende dag, de winterhandschoenen weer opgeduikeld en een extra warm shirt opgezocht en de overschoenen niet te vergeten.
Als ik om 5 over half negen nog eens kijk op de thermometer staat die nu wel boven nul maar nog niet erg ver.
Niet zeuren, wie A zegt moet ook B zeggen.
Op naar Johan Krake om samen naar de Gulf te fietsen, daar staat niemand want T1, T2 en T3 zijn gewoon om 8 uur vertrokken. Onderweg lijven we Brigitte in en fietsen samen naar de sporthal.
Daar staan al veel T4 rijders te wachten en de T3 ATB groep die het bos in gaan. (ook geen gek idee)
We gaan met Herman vandaag als toerleider en Bennie als back up.
Herman heeft weer een nieuwe route bedacht en net als je denkt: nu weet ik weer waar ik ben, verandert hij weer van koers en is de route weer nieuw voor ons. Kijk op strava om te weten te komen waar we hebben gefietst. Prima wegen en paadjes en door de kou hebben we ook bijna geen medeweggebruikers. Wel speelt de wind vandaag een deuntje mee, en die is best pittig,  maar door snel doordraaien kunnen we het tempo goed vasthouden.  Herman heeft de koffiestop geregeld bij de voetbalclub in Bruchtersveld. Daar aangekomen zijn we verrast door de mooie gezellige kantine. De gekookte mooi gekleurde eieren en chocolade eieren staan voor ons op tafel. De koffie/thee staat al voor ons klaar. En voor de prijs hoeven we het ook niet te laten (€ 1,00 per kopje) Prima geregeld Herman!!!!!
Herman wist blijkbaar van die mooie gekleurde eieren en had daarom vandaag zijn tenue daar prachtig op aangepast.
(zie de foto’s) We nemen ruim de tijd voor de koffie en laten van alles de revue passeren. Ik attendeer de leden nog even op de prijsvraag voor de naam van ons nieuwe clubhuis en de opgave als barcommissie lid. Hoe meer deelnemers hoe minder vaak je hoeft aan te treden. Aan alles komt een eind dus ook aan de koffiepauze.
Ook nu verrast Herman ons weer met een andere route dan we gewoon waren. Sommigen klagen al dat wordt wel twee uur voor we weer in Rijssen zijn, maar Herman kent hier alles als zijn broekzak en leidt ons keurig door en om de kleine plaatsjes en dan ineens zijn we zo maar weer in Hoge Hexel. Ook hebben we na de pauze meestal de wind mee en dat scheelt een slok op een borrel. Herman moet steeds manen, jongens, niet harder. Af en toe wordt daar dan ook wel gehoor aan gegeven. Maar met de wind mee fietst dat zo lekker!!!!!!!!!! Halverwege Rijssen slaan wij Entersen af om door de tunnel en langs de Regge naar Enter te fietsen. Natuurlijk bedanken we Herman voor de mooie route en leiding en de rest voor deze koude maar gezellige morgen.
Dicht bij Enter krijgen we zowaar nog een sneeuw/hagel of hagel-sneeuw bui op ons hoofd. Maar dat maakt ons niets meer uit we zijn bijna thuis.

Joke


BuienRadar