Onder prachtige zonnige weersomstandigheden, met een kleine windje, organiseerde Jan Dannenberg met zijn MTB/Gravel-commissie de Jong&Laan MTB Graveltocht. Voor het eerst regelden vrijwilligers van de Voedsel & Kledingbank de verzorging op de Borkeld en in de manege.
De organisatie had alles uit de kast gehaald om de deelnemers een sportieve en gezellige morgen te bezorgen. De ontvangst in de overdekte manege, muziekje op de achtergrond, de fietsenstalling bij de  inschrijving en gelijk na vertrek de eerste stukken over MTB Route Rijssen. Verder volgde de route door de bossen en over en langs de heidevelden rondom Rijssen, met diepe leemkuilen in het Hollands Schwarzwald, daarna de uitgestrekte weidevelden, later de paden door het Rijssense bos en met als toetje door de stallen van een melkveehouder/loonbedrijf aan de Zwilweg.

Daar waar de route “bij gepijld” moest worden, waren de uitpijlers snel ter plaatse om de meer dan 400 deelnemers de juiste richting te wijzen. 20% van de deelnemers gebruikten de 70 of 90 km GPS gravelroutes.

Op dagcamping De Borkeld, een overdekte keurig verzorgde verzorgingspost, inclusief monteur Hans Bloemendal en de EHBO. De 90 km gravelrijders kwamen hier 2x nieuwe energie tanken. Een accordionist speelde leuke deuntjes, het oktober zonnetje deed haar best, veel mooier kan het niet. Al was het maar dat de krentebolletjes vers uit de oven van bakker Tijink geserveerd werden.
Bij de finish een gratis broodje rookworst en de mogelijkheid om nog een drankje te nuttigen, allles bij elkaar opgeteld wordt het inschrijfgeld dik terug verdiend…

Youtube video voor een korte impressie

Op zaterdag 6 januari 2024 doet de MTB/Gravel commissie het allemaal opnieuw met opnieuw een uitdagende parcours voor MTB en Gravel. Ook dan is alle informatie op deze website te vinden.