Na de prima animo van afgelopen winterseizoen, gaan we verder met gravelen.

In tegenstelling tot vorig jaar, vertrekken we om 09.00 uur vanaf het Tourhoes. Als laatste groep, dit om een inschatting te maken of er 1 of 2 tempogroepen nodig zijn. Het eerste ritje, ongeveer 60/70 km, met een stop bij Toontje in Holten.
Ter verduidelijking, nogmaals de opzet van TCR gravelen.

Simpel gezegd, elk lid met een gravelbike, racefiets of MTB kan mee. Gravelen is niet meer dan het rijden over verharde en onverharde wegen en paden.  Heb je een gravelbike nodig ? Nee, ook een MTB- of racefiets met minimaal 33mm profielbanden  geschikt om te gravelen. Een MTB heeft baat bij banden met extra druk, niet te veel profiel en niet te breed.

Tijdens het gravelen binnen TCR gaan we op zoek naar nieuwe onverharde paden en weggetjes in Twente en Salland. Vermeden worden MTB routes, single tracks met boomwortels, scherpe bochten, mul zand, modder en onvoorspelbare gaten. Gravelen kan  zonder verende voorvork, afwisselend door de bossen, weide- en heidevelden om vooral te  genieten van natuur en omgeving.

Zaterdag staat er een prachtige route van 60 kilometer op het programma. Jan-Peter de Jager is toerleider van dienst. Het motto blijft, zoals atlijd: ¨samen uit, samen thuis¨.