19 juni-T3-Rondje IJssel

Auteur: Harriët ter Harmsel
Toerleider: Jan Peter de Jager
Groep: T3
Aantal km: 110
Aantal leden: 15

Voor het eerst een toerverslag maken… Goed, ik doe m’n best.
Aan de weersvoorspelling lag het vandaag in ieder geval niet, want die was gunstig, afgezien van een stevig windje af en toe.
Klokslag 08.00 uur. We vertrokken richting Markelo. Altijd mooi om via kleine, wat onbekendere plaatsjes naar de grotere plaatsen te fietsen.
Vanochtend bleek maar weer dat het altijd goed is om snelheid te minderen in de bebouwde kom.
Hoewel het in sommige plaatsjes leek alsof het zondag was, was het op andere plekken al behoorlijk druk.
Aan de andere kant werden we niet onthouden van een boze blik, omdat we … Ik weet het eigenlijk niet meer. Maar dat is vaak een jaloerse blik, omdat we natuurlijk altijd zo gestroomlijnd fietsen.
Vlak voor de koffiestop, werden we nog even opgeschrikt door een stoplicht dat verrassend genoeg op oranje sprong. Wel/niet doorfietsen… Blijft een dilemma.
Na ongeveer 60 kilometer te hebben gefietst, was de stop vandaag bij ‘De Kribbe’ in Wilp. Een mooie en rustige omgeving om even bij te komen en bij te kletsen. Na deze koffiestop hadden we de wind wat meer in de rug en was het goed fietsen. In Olst gingen we de pont over om vervolgens via Nieuw-Heeten weer huiswaarts te fietsen.
Als Rijssen in het zicht komt, wordt nog even de snelheid aangetrokken. Vanwege het verkeer kon er niet optimaal worden gesprint, maar de benen hebben in ieder geval hun werk goed gedaan. En: veiligheid boven alles.
Na goed 110 kilometer te hebben gefietst, is het tijd voor een welverdiend weekend.
Volgens betrouwbare bronnen is vernomen dat de vrouwen (lees: twee) niet onder deden voor de mannen.
Het was een gezellige rit met uitbreiding van topografische kennis van IJssel en omstreken.
Toerleider, hartelijk bedankt voor het leiden (ik hoop niet ‘lijden’) van de rit vanochtend en het aansturen van de snelheid (soms was het ‘’Niet harder dan 35’’) .