Auteur: René Lammertink
Toerleider(s): Eric Harbers/Matthijs Scholten
Groep: T2
Strava link:
Aantal KM: 95
Aantal leden: 21

Verslag: Rondje Nieuwe Brug

Na een lange winter zonder veel TCR activiteiten voor mij was het dan zaterdag weer tijd voor de eerste rit op de weg met TCR. We hebben de conditie op peil gehouden met ATB-en op de zondagmorgen met ons groepje Enternaren en minimaal een uurtje spinning in de week. Verder hadden we de afgelopen weken al met de T2 toerleiders het hele zomerprogramma in elkaar gestoken.
Helaas kwam daar een kleine kink in de kabel, want het rondje Nieuwe Brug voor vandaag was eigenlijk met Gerrit Wessels, maar Gerrit moet het toch helaas wat rustiger aan gaan doen dit jaar en heeft zich uiteindelijk bij de T3 aangesloten. De voor Gerrit geplande tochten hebben we in vlot overleg over de app onder de andere toerleiders verdeeld. Zoveel teamgeest, dat moet goed komen dit seizoen!
Eric Harbers heeft de tocht voor vandaag overgenomen, Matthijs Scholten is zijn adjudant en hij maakt zijn debuut vandaag als tweede toerleider.
Vrijdagavond treffen we al de nodige voorbereidingen. Mijn Canyon weer van de haak, de wieltjes er weer in, de batterijen van de fiets en de navigatie opgeladen, de raceschoentjes weer uit de kast en de TCR kleding bij elkaar gezocht. Nadat Eric per app de route stuurt zijn we er helemaal klaar voor. Alhoewel, een snelle blik op de route leert dat de apotheose door de Holterberg gaat. Het begint goed, de heren begonnen bij mij al te klagen toen ik iets van een Duits heuveltje voorstelde en een tocht naar Bentheim met Pasen begin april enkele jaren geleden zal mij ook de komende jaren nog blijven achtervolgen vrees ik….
Genoeg over de voorbereidingen. Zaterdagmorgen is het bij de sporthal ongewoon druk, ze hebben er allemaal zin in. Gerrit Wessels lijkt zich toch bij ons aan te sluiten (want Henk Krukkert moet ie toch nog wel bij kunnen houden…) maar gebruikt uiteindelijk zijn verstand. We vertrekken met 21 man, dat wordt splitsen dus. Matthijs hakt de groep geroutineerd in 2 groepen en met 9 man beland ik dan in de tweede groep.  Niet mijn favoriete bezigheid dat gejojo, maar het is wel goed voor de conditie.
De route is het wat bekendere werk, door het Wierdense Veld, Daarle, den Ham en dan via Junne, Stegeren en Ommen naar De Nieuwe Brug tussen Ommen en Lemele. Verder niet teveel wind, het toert allemaal lekker. Bij de Nieuwe Brug is de koffie, de chocolademelk en de appeltaart als vanouds goed en we hebben even tijd om bij te praten met degenen die we in de winter weinig hebben gezien.
De route blijft verrassend vlak. De Lemelerberg laten we rechts liggen en ook de Sanatoriumlaan steken we dwars over richting Hellendoorn.
Gardus speelt hier nog even voor hoefsmid om een los schoenplaatje aan te draaien en dan zullen we wel aan de apotheose beginnen. Maar ook nu nog niets van dit alles. Pas in Nijverdal slaan we aan de voet van de Noetselerberg rechtsaf richting Dalzicht. Tot en met de Duitse Bocht houdt Eric keurig de slagorde intact, maar dan gaat de beer toch eindelijk even los tot aan de Motieweg. Ok, we weten weer waar we staan en met onze jonge gast Thomas Averink sluiten we ons kop over kop rijdend weer bij de groep aan.
Nadat alles weer verzameld is  dalen we de Motieweg af en rijden we nu met gepaste snelheid naar Rijssen. Even afsprinten op de Middeldijk en daarna rijden we met Frans, Rudy en Frank nu via de Rijsserberg weer terug naar Enter. De kop is eraf en we kunnen weer een kleine 100 kilometer bijschrijven.
Volgende week zal de T2 het met Eric Dommerholt en mij moeten doen. Wel een (heel klein) stukje Duitsland in met een gepaste afstand maar met de heuvels aldaar wachten we nog heel even tot een volgende keer.

Groeten.

René Lammertink


BuienRadar