Van: Joke Knobbe

Fotoalbum

Samen met Johan Krake fiets ik deze koude morgen (0 gr.) naar de Koerbelt.
Halverwege Enter-Rijssen nemen we alvast een voorproefje van de route.
Bij de vennetjes zien we de eerste pijlen al op de grond liggen (boze bosbezoekers???). Heel vervelend maar wij lichten de comm.leden in en die komen hier straks nog wel weer controleren en hangen ze weer op. Bij de rotonde verwelkomt ons al een hele hoge kraan met vlag van onze nieuwe sponsor Pultrum. Ook de eerste auto’s met fietsen achterop rijden het parkeerterrein al op. Zal wel druk worden (hopen we) Het is dan ook prachtig fietsweer al is het nu nog erg fris.
In de kantine van Sportclub nemen we lekker een warm kopje thee of koffie. Het wordt hier al gezellig druk en de meesten nemen dan ook eerst nog even een lekkere bak koffie/thee. Dan gaan de wij naar onze plek voor deze eerste uren. Het begint al druk te worden en het loopt zo de hele morgen door. Wij gaan om 10.00 uur van start om deze keer om diverse redenen de 30 km. te fietsen. Met 4 mannen en 2 vrouwen beginnen aan de tocht. Madelon de dochter van Herman fietst vandaag ook met ons mee. We komen op plekken waar we normaal niet fietsen maar waar het wel erg leuk is om daar te mogen fietsen. Door het droge weer van de afgelopen tijd is het zand hier en daar erg rul. Madelon heeft hier een beetje moeite mee, en ook het draaien en keren is niet echt haar ding en ze komt in het laatste deel voor de 1e pauze heel hard ten val en houdt hier een zeer pijnlijke schouder aan over. De EHBO neemt haar snel onder hun hoede en het lijkt een pijnlijke kneuzing te zijn. (Madelon beterschap, tot de volgende keer, het was erg gezellig)
Zij kan helaas niet verder. Zij wordt met fiets en al netjes bij moeder afgeleverd. Wij genieten eerst nog van een lekker bekertje bouillon en een krentenbol, andere jaren waren wij de bezemwagen maar nu is het nog overal gezellig druk en worden we ingehaald of wij halen grote groepen in. Dan stappen we weer op voor het tweede gedeelte. Ook hier de heeft de commissie weer een verrassend en mooi parcours in elkaar gezet en genieten we van elke minuut. Het weer werkt hier ook erg aan mee. De bossen beginnen al mooi te kleuren en veel bladeren zijn al gevallen wat een mooi plaatje oplevert.
De Borkeld over en hier is het ook echt genieten. Dan naderen we de Markeloseweg waar de commissie met medewerking van onze nieuwe sponsor Pultrum een mooi parcours heeft uitgezet en waar we door grote vrachtwagens moeten fietsen.
ook hier is het nog een komen en gaan van fietsers en spreek ik veel mensen die we anders altijd misten omdat we zo laat waren. Het is wel erg gezellig zo. Hier is ook de tweede stop en door de dames worden de verwent met sportdrank, koek en lekkere marsjes etc. Ik besluit hier terug te rijden naar Enter om de volleybal finale (mijn eerste liefde) te gaan kijken. Helaas kon Nederland geen vuist maken tegen China maar wat een mooie wedstrijden hebben deze dames gespeeld.
Ook Italie-Servie was een geweldige wedstrijd om naar de kijken, spannend tot de laatste punt.

De anderen fietsen de laatste kilometers terug naar de Koerbelt. Herman, Harry, Henk, Gerrit, bedankt voor jullie geduld!!!

ATB commissie jullie hebben weer een puik stukje werk afgeleverd. Ik heb de eerste mails al binnen met de complimenten voor deze mooie tocht.
Alle eer aan jullie.

diepe buiging.

Joke


BuienRadar