Strava link

Auteur: Jan Peter de Jager
Toerleider(s): Gerard Mulhof
Aantal KM: 90
Aantal leden: 6

Verslag: Als het weer het toelaat wordt er in het winterseizoen op zaterdagochtend een wegrit gemaakt. Deze zaterdag is het fris. Een groot verschil met een week geleden toen we nog zonder arm- en beenstukken konden fietsen. Ook het aantal deelnemers verschilt sterk. Vorige week 16 en deze week 6. Het is slechts een paar graden boven nul als we om 09.00 uur vertrekken. Gerard heeft een route richting de Vecht. Het is windstil en al snel breekt de ochtendzon door. Genieten dus. Via Notter, Nijverdal en Hulsen komen we op de mooie rustige binnenwegen tussen Hellendoorn en Ommen. De bomen kleuren al bruin / rood en gezellig pratend trappen we de kilometers weg. De weg is droog maar toch moeten we kort achter elkaar twee keer stoppen voor een lekke band. Het blijkt dat we met een zeer sociaal groepje zijn. Het verwisselen van de banden wordt met elkaar opgepakt. Ook worden wijze adviezen over het banden wisselen aan elkaar gegeven. Zo leer je nog eens wat tijdens een zaterdagochtendritje.
Via Vilsteren komen we bij de Vecht. Bij Holt steken we via De Stuw de Vecht over. Hier ligt een nieuw fietspad naar Dalfsen. Na 50 kilometer hebben we onze koffiestop bij Grand Cafe Het Oude Station in Dalfsen. Lekker koffie en bijna nog lekkerder appelnotentaart.
Terug naar Rijssen trotseren we de kasseien van de Twenteweg. Bij Luttenberg stelt Gerard voor om de Bergweg te nemen. Toch nog even de klimspieren testen. Zonder lekke banden of andere pech komen we na 90 km weer aan in Rijssen. Een heerlijk rondje met een gezellige groep. Gerard bedankt voor de mooie route !!

Verstuurd: 21-10-2018 20:22


BuienRadar