Auteur: Jorrick Brinkman
Toerleider(s): Bart Scholten
Groep: T1
Strava link: https://www.strava.com/activities/2489620107
Aantal KM: 146
Aantal leden: 9

Rondje Posbank.

Op de terugweg komt Wim langszij fietsen en tikt mij op de schouder: ‘Jorrick, wollie ne stukje vuur de website skriewn?’ Zonder nadenken: ‘Jewah!’ Ik hoor Wim nog zeggen: ‘Tis geen PosTbank, mèr Posbank.’ Bedankt Wim! Inmiddels zit ik al zo’n beetje een half uur tegen het beeldscherm van mijn laptop aan te gapen en begint het schrijven van dit stuk aardig te lijken op mijn Masterthesis… Maar goed,

Voor twee maand terug vertelde Joke (vrouw van Bart) mij dat Bart nog een toertocht zou leiden naar de Posbank. Toen dacht ik, daar moet ik bij zijn! Ik was dus ook blij toen ik afgelopen week de toerkalender bekeek en zag dat de Posbank voor zaterdag stond gepland.
Gisteravond alles keurig voorbereid: eten, drinken, wielrenspullen klaargelegd, bandjes opgepompt, fiets gecheckt en zelfs re-de-lijk op tijd naar bed. Ik had er zin aan en was er klaar voor.
Alles wees vanmorgen op een perfecte fietsdag. 150km (volgens de planning), zo ver had ik dit jaar nog niet gefietst. Maar de beentjes voelden goed, inmiddels door onze harige vrienden (processierups) wat minder maar dat terzijde. De groep leek goed, gevarieerd en in alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd: 9 man. Of toch 8. Marien stond met één wiel in het T1 vak en één wiel in dat van T2. Gelukkig hoorde ik het diepe, herkenbare, geratel van zijn zwarte machine en toen ik omkeek sloot hij net aan. Ik weet zeker dat hij geen spijt heeft van zijn keuze. Wat ik dit jaar ook nog niet heb gehad is zoveel wind mee, ongelooflijk. De weergoden waren ons goed gezind. Op de heenweg leek het amper te waaien en Bart leidde ons met een gemiddelde van 32km/u over de mooiste fietspaden richting de Posbank. Normaal kijk ik nog wel eens op mijn tellertje naar het aantal kilometers, maar daar heb ik vandaag geen moment bij stil gestaan.
Eenmaal op de Posbank, na de eerste klimmetjes, was het tijd voor de koffie. Dat is ook het enige wat we hoefden te betalen want Bert was namelijk geslaagd voor zijn opleiding en trakteerde ons op appeltaart. De dag werd alleen maar beter. Bert had zijn goede nieuws nog niet aangekondigd of Wim nam het stokje over en vertelde dat er na afloop pannenkoeken voor ons klaar zouden staan. Special made by Ina. Wat ne mooin dag.
Rap weer op de fiets, slingerend over de Posbank. Bart was niet alleen toerleider maar ook goed vandaag, man wat sleuren! Nadat we even mochten knallen op de Posbank ging het, in gestrekte draf (met de wind in de rug!!), op de keuk’n ah (van Wim en Ina). Pannenkoeken met spek, toen ik dat thuis vertelden werd de vrouw stikjaloers. Ik hoorde dat het pannenkoeken eten een traditie is, daar kan ik wel aan wennen!
146km verder en 4,5 uur (fietstijd) later, upload ik mijn rit naar strava. Ik ben blij dat ik mee ben geweest, bedankt voor de heads up Joke! Bart bedankt voor de mooiste ronde tot nu toe (mijn mening), Bert voor de appeltaart en Wim en Ina voor de pannenkoeken! Het was inderdaad een perfecte fietsdag!

Op naar de rest van het seizoen!