Auteur: Rob Smit
Toerleider(s): Dick Markvoort en ?
Groep:T3
Strava link: https://strava.app.link/xKspYuvbWX
Aantal KM: 120
Aantal leden: 19

Het is al weer lang geleden dat ik op zaterdag met de TCR op pad ging, maar deze zaterdag gaat het dan toch weer gebeuren. Ik heb geen andere tocht gepland en er zijn geen andere afspraken, dus vandaag weer in de eigen omgeving op de fiets.
Op de kalender staat ‘Banka tocht’ met Dick Markvoort. Geen idee, maar ik laat me verrassen. Het is gezellig druk bij de manege: niet alleen fietsers maar ook de manege heeft vandaag een activiteit. Om 8 uur vertrekken we met 18 man en 1 vrouw: we splitsen dus gelijk in twee groepen. Wie de tweede groep leidde is me helaas niet bekend.
Na Rijssen doorkruist te hebben gaan we via Notter naar het Wierdense veld. Achter Hellendoorn langs komen we uiteindelijk door Lemele. Daar worden de kuiten even getest om de bult te pakken. Ondertussen wordt duidelijk wat het doel is van de tocht: Hattem. En in Hattem staat een grote uitspanning genaamd: Banka. Ja, zo simpel kan het allemaal zijn.
Bij Dalfsen gaan we richting Heino om vervolgens het mooie weggetje, zoals Henk v Pijkeren dat noemde, naar Laag Zuthem te fietsen. Dat is inderdaad een mooi weggetje waar je langs landgoed Den Alerdinck fietst. Omdat de hoofdstraat van Laag Zuthem afgesloten was zijn we even anders gefietst zodat we om Laag Zuthem heen fietsten en er niet door heen.
Bij Zwolle zijn we de dijk op gegaan en zagen aan de overkant ons koffie adres. Hoewel zwemmen qua afstand het kortst was, maar we geen Maarten v.d. Weijden in ons midden hadden, zijn we toch maar naar de rode spoorbrug gefietst om zo de IJssel over te steken.
En zo kwamen we met ongeveer 70 km op de teller in het mooie hanzestadje Hattem. De bediening was niet vlot, maar de koffie smaakte goed. Nadat ook de laatsten het tweede kopje koffie op hadden gingen we weer verder. Al snel kwamen we weer op de dijk en fietsten we naar het pontje van Wijhe.
Het pontje voer voor onze neus weg waardoor we een extra herstelpauze kregen. Aan de overkant van de IJssel gekomen fietsten we naar Broekland. Via Heeten en Schoonheeten ging het naar Haarle om uiteindelijk naar Nijverdal te fietsen. Zo omzeilden we Holten die afgesloten was vanwege de triatlon. Maar wellicht had Dick het ook al gepland om via Nijverdal terug te fietsen.
Het was weer een gezellig rondje fietsen met de TCR-fietsmaten. Dank Dick voor het mooie rondje.
Dank allen voor de gezelligheid.