3 okt – Race – Rondje Ommen

 Auteur: Rob Smit
Toerleider(s): Jan Peter de Jager
Groep: race
Aantal KM: 87
Aantal leden: 8

Start van het winterseizoen betekent nog steeds op de racefiets, maar dan met een groep dat per zaterdag kan wisselen van grootte en samenstelling. Ook betekent het een vertrek om 9 uur. Vrijdagavond bleek uit de app dat Gerrit Wessels toerleider zou zijn.
Aangekomen bij het tourhoes was het al een drukte van belang. Iedereen stond op de vooraf gecommuniceerde plekken. Acht man stonden met de racefiets klaar om weer een rondje op de weg te fietsen. Gerrit gaf echter aan dat er nog een reparatie nodig was aan zijn fiets en hij dat eerst moest fiksen. Jan Peter nam daarom geheel vrijwillig de rol van toerleider op zich (zoals ik vrijwillig dit stukje schrijf voor de website 🙂 ). Gelet op de mogelijke regen werd besloten om richting Ommen te fietsen. Met Gerrit werd afgesproken dat we koffie zouden drinken in De Nieuwe Brug, waar hij dan zich bij ons zou voegen.
Klokslag negen uur vertrokken we via de Raveintjes over de bult bij het hotel richting Hoge Hexel. Het was prima fietsweer: droog, lekker qua temperatuur en enigszins een windje. Met een mooi tempo ging het via Hoge Hexel naar Den Ham. Onderweg werd weer bijgekletst, want in de wintergroep fiets je ook met mensen waarmee je anders niet fietst.
Uiteindelijk kwamen we via Junne en Stegeren in Ommen en konden we de fietsen bij het café neerzetten voor een bakje koffie. Gerrit was ook al snel present en na de koffie ging het weer verder. Wout had wel zin in de Lemelerberg, maar de toerleider besliste anders. Via Hancate ging het richting Hellendoorn om uiteindelijk nog de toeristenweg te fietsen.
En zo kwamen we na een mooi fietstochtje weer in Rijssen. We hebben het droog gehouden en zelfs de zon liet zich nog wat zien. Hopelijk komen er nog vele mooie ritten in het winterseizoen op de racefiets.