3 okt -T2 – Start winterseizoen

Auteur: Jelte Jansen
Toerleider(s): Wim Nooteboom
Groep: T2
Strava link: strava.app.link/gOMhcXPZkab
Aantal KM: 65
Aantal leden: 11

Zaterdagmorgen 3 oktober niet om 8:00, maar om 9:00 uur beginnen? Oh ja, het winterseizoen gaat vandaag van start. Goed opletten deze morgen welke fiets we mee nemen. Ik zag dat Arend Nijkamp het op Strava had over de bosbrommer. Dus vandaag met de bosbrommer op pad naar het Tourhoes.
Bij het Tourhoes aangekomen, staan er al veel clubleden i.v.m. de Corona maatregelen netjes over het terrein verdeeld, opgesteld.
We beginnen met 11 man onder leiding van toerleider Wim Nooteboom aan het 1e deel van de MTB-route Rijssen. Het is voor mij persoonlijk wel even weer wennen met die bochtige single tracks i.p.v. de mooie lange stukken glad asfalt, die we de laatste tijd hebben verreden.
Halverwege de route buigen we via de fiets-/loopbrug over de A1 af naar de Apenberg, Bovenberg en Friezenberg waar we via een paar lange stukken zand- en gravelpaden op de Borkeldweg uitkomen. Via de Zuurbergweg, Julekesweg, Stittelerweg en Aalpolsweg komen we aan in Holten, waar we een koffiestop bij Café Toontje willen houden. Bij Toontje is er echter nog geen teken van leven te bekennen en we besluiten om de omzet dan maar aan Café de Biester te gunnen. Bij binnenkomst blijkt hier inmiddels ook een hele delegatie MTB-ers van T3/T4 koffie te drinken.
Na de koffiestop nemen we de MTB-route van Holten met zijn vele omleidingen. Af en toe laat de zon zich zelfs nog even zien en we houden het ook nog droog.
Voor het gedeelte naar de parkeerplaats van de Sallandseberg, steken we de N35 over en pakken een gedeelte van de MTB-route Hellendoorn. Dit gedeelte met een aantal kuitenbijtertjes, zorgt ervoor dat er een aantal van het groepje wat last krijgen van verzuring, vermoeidheid, of wat het dan ook is. Maar samen uit, samen thuis: we vervolgen via de Henk Poorte track de route Holten richting camping de Noetselerberg.
Net voor Rijssen, bij de Ligtenberg blijkt Erik Dommerholt nog een lekke band te hebben. Tijdens de reparatie krijg ik op een subtiele manier nog even de opdracht om een verslagje te schrijven, welke ik maar “vrijwillig” op me heb genomen. Als afsluiting volgt er op de Meente nog een mooie versnelling en komen via de Ligtenbergerdijk Rijssen weer binnen. Al met al een mooi begin van het winterseizoen.

Iedereen bedankt voor de gezellige morgen.