30 juni T3 Rondje Hennie Kuiper – 1e verslag Mathijs

//30 juni T3 Rondje Hennie Kuiper – 1e verslag Mathijs

Auteur: Mathijs Scholten
Toerleider(s): Gerrit Lohuis
Groep: T3
Strava link:
Aantal KM: 110
Aantal leden: 13

Verslag rondje Hennie Kuiper:

Laten we beginnen bij het einde van de toertocht. Gerrit Lohuis vroeg mij of ik een mooi stukje zou willen schrijven over de rit. Hierop antwoordde ik dat ik nog nooit een toerverslag gemaakt heb… Gerrit zei mij dat het dan maar eens tijd werd om dit te doen. Goed, hier mijn eerste toerverslag. We maken even een sprong van het einde naar het begin van de tocht, dat is wel net zo prettig lezen.
Na een paar weken wat minder kilometers gemaakt te hebben, heb ik besloten om vandaag met de T3 mee te gaan. Vol goede moed sta ik bij de sporthal te wachten met het idee dat er een rondje Wim van Wim Jansen gereden gaat worden (geen idee waar Wim ons mee naartoe wil nemen). Maar nu vertrekken wij en Gerrit Lohuis neemt de groep mee en leidt de weg. Oké, prima, we fietsen en waar we heen gaan is nog steeds een raadsel.
Onze toerleider leidt ons richting Wierden en door Aadorp, ik probeer uit te vogelen waar de rit naartoe gaat. Vervolgens komen we door Harbrinkhoek, dit gaat al dieper Twente in. De wind staat niet ideaal, hij werkt ons een klein beetje tegen.  Dan zie ik een tijd geen plaatsnaam borden tot opeens Oud Ootmarsum, gaan we dan door Duitsland!? Nee, we buigen af  naar Denekamp (dat is zo goed als Duitsland). Hier is dan ook onze pauze. We fietsen het erf op van een boerderij, dit blijkt het Hennie Kuiper museum te zijn. Het blijft mij verbazen waar we toch allemaal komen op de fiets. Na de koffie en rondgelopen te hebben door het museum vertrekken we weer. Op de heenweg hadden we de wind minder gunstig, dus nu op de terugweg staat hij voor ons beter. Via Beuningen, Rossum en Weerselo steken we Twente weer door. Het blijft mij verbazen dat onze toerleider Gerrit dit allemaal uit zijn hoofd doet en zonder fietsnavigatie! We komen door Saasveld en Zenderen, dit laat mij weten dat we in de buurt zijn van Almelo. En Almelo is bijna Rijssen, nou ja, hiertussen zitten nog wel wat kilometers. We geven niet op en komen met 110km op de teller Rijssen binnen.
Het was een mooie rit met heerlijk weer.

Bedankt Gerrit.


BuienRadar


By |2018-07-01T21:17:10+00:00juli 1st, 2018|Redactie|Reacties uitgeschakeld voor 30 juni T3 Rondje Hennie Kuiper – 1e verslag Mathijs