30 juni T4 Radio Kootwijk – TCR of TCE ?

//30 juni T4 Radio Kootwijk – TCR of TCE ?

Auteur: Jan Peter de Jager
Toerleider(s): Henk van Pijkeren
Groep: T4
Strava link:
Aantal KM: 134
Aantal leden: 8

Verslag: Zaterdagochtend, een strak blauwe lucht en de temperatuur die in de loop van de ochtend tot ver boven de twintig graden gaat stijgen. Geweldig fietsweer dus. Toch staan er om acht uur maar acht T4 toppers bij de vertrouwde stoeptegel.  Het is prachtig mooi weer maar met een stevige oostenwind. Onze tocht gaat naar Kootwijk. Toerleider Henk van Pijkeren stelt voor om voor de koffie met de wind in de rug vooral rustig te fietsen om energie te sparen voor de terugweg. We gaan dus rustig van start en hebben ontspannen trappend alle tijd om de vakantie belevenissen van Jannie en Henk te horen. De anderen delen vakantieplannen  met elkaar. Soms komen fanatiekelingen op kop van ons kleine peloton die toch even de 34 – 35 km/h aantikken. Henk houd ze echter goed in toom door steeds ‘rustig – rustig ‘ te roepen. We rijden via Holten en stille buitenwegen naar  Dijkerhoek , Lettele (Oerdijk) en Deventer. Tussen Deventer en Apeldoorn houden we mooie binnenwegen en komen langs wereldsteden als Spekhoek, De Vecht en Beemte Broekland. Een prachtige route. Af en toe een automobilist met veel haast die persé moet passeren. Gelukkig is de T4 in staat om snel om te schakelen van naast elkaar naar lintje. In Apeldoorn dan toch bijna (net voor ‘De Naald’) een botsing met een forse overstekende dame op een e-bike. Allemaal vol in de ankers waardoor we elkaar en deze dame NET weten te ontwijken. Als we weer op gang zijn weet onze verkeersdeskundige Bertus ons te vertellen dat de bewuste dame eigenlijk voorrang had.
Als we de vele stoplichten en de forse dame in Apeldoorn achter de rug hebben klimmen we naar Hoog Soeren en komen daarna snel aan bij Eethuis Halte Assel voor de koffie. Of toch niet ??? We dachten dat we een rustig tempo hadden gefietst maar zijn toch te vroeg voor de koffie.  De koffie is over een kwartier klaar, zegt de serveerster die de stoelen buiten aan het zetten is. ‘Daar gaan we niet op wachten’ , is de gezamenlijke conclusie, en we rijden dus door naar Radio Kootwijk. Geen slecht idee blijkt achteraf. De Garage bij Radio Kootwijk is een prima alternatief.
Na de koffiepauze fietsen we door de Veluwe , het Bos van Hoenderloo en via Beekbergen weer richting de IJssel. Door  de forse oostenwind worden onze spieren nu goed getest. Het pontje bij Gorssel is vol met toeristische fietsers. Hier weet een toerist met waarschijnlijk een zonnesteek ons te vragen waar we vandaan komen. Dit terwijl ‘tourclub RIJSSEN’ toch vrij groot op onze kleding staat. Uut Enter….. wordt dan ook snel geroepen. Fout natuurlijk…..
In de laatste ruim 30 kilometer tegenwind worden de spieren en het uithoudingsvermogen nog eens flink getest. Naast de wind begint het nu ook warm te worden. We houden een ‘samen uit – samen thuis’ tempo aan.  Henk weet ons via mooie rustige wegen weer terug naar Riesn te brengen. We hebben een prachtige rit beleefd van ruim 130 km. Henk bedankt voor je vakkundige leiding en de mooie route.


BuienRadar


By |2018-07-01T21:11:06+00:00juli 1st, 2018|Redactie|Reacties uitgeschakeld voor 30 juni T4 Radio Kootwijk – TCR of TCE ?