30 juni T5 (dl1) Ootmarsum – tante Toos heeft goed opgepast

//30 juni T5 (dl1) Ootmarsum – tante Toos heeft goed opgepast

Auteur: Annelies
Toerleider(s): Gert-Jan Gerritsen
Groep:T5
Strava link:
Aantal KM: 103
Aantal leden: 16

Verslag: Zaterdagmorgen, tijd om weer met de TCR mee te gaan! Ik haal Gerwin op en samen fietsen we naar de sporthal. Tegen acht uur zijn we als T5 met 16 personen. Sommigen willen alvast gaan zodat we niet hoeven te splitsen. Dit gaat tegen de principes van onze toerleider in, en voordat we vertrekken heeft hij al minstens vier keer geroepen dat het rustig aan gaat vandaag en dat we kalm aan moeten doen.
Als de andere groepen weg zijn, kunnen ook wij gaan, met Gert-Jan voorop. Nog voordat we de parkeerplaats af zijn, wordt er achterin de groep al ‘rustig’ geroepen. Dreigementen over en weer van wat rustig betekent, veel gelach, en met een rustig tempo rijden we Rijssen uit richting Wierden.
We gaan boven Wierden langs en gaan dezelfde richting op als twee weken geleden naar Manderveen. Op veel wegen ligt grind, waarschijnlijk moet dat gestrooid worden als het warm en droog is voor een goede asfaltweg (oké dit heb ik zelf verzonnen, maar ik geloof er wel in, omdat het op zoveel plekken was, dat kan bijna niet toevallig zijn). Daar is het even oppassen, vooral in de bochten, maar ook dat gaat allemaal goed.
We komen langs de Manderveense Aardbei en gaan verder. Het landschap wordt nu wat glooiend, we nemen de Hooidijk, gaan er een klein stukje van af en komen er weer op. Gert-Jan moet wat tijd rekken, omdat het café waar we pauze gaan houden om half elf open gaat, en het pas tien uur is. We tikken de grens van Duitsland aan en slingeren richting Ootmarsum. Het zijn mooie, rustige wegen.
Midden in Ootmarsum komen we bij het pleintje aan. Het is nog geen half elf, maar de eigenaar van het café biedt vriendelijk aan dat we wel alvast mogen gaan zitten op het terras. We parkeren de fietsen onder het wakend oog van tante Toos, die midden op het plein de zon zit te aanbidden, haar mandje boodschappen nog onder de arm. We strijken op het terras neer, en wachten onder gezellig gepraat en veel gezwam op de koffie/thee/cola.
Bennie vertelt nog eens dat zijn Garmin twee weken geleden gecrasht is. Gert-Jan wil die van hem wel verkopen, tegen opbod. Wanneer er niet meer dan 130 euro wordt geboden, besluit hij hem toch maar zelf te houden. Als de koffie op is en alles betaald is, komen we weer in de benen. Tante Toos heeft netjes op de fietsen gepast, en iedereen staat startklaar. Wim vraagt waar we nog op wachten, Gert-Jan antwoordt dat hij op beter weer wacht. Wim voorspelt somber dat dat niet komt, dus vervolgen we onze weg.
We nemen de Kuiperberg en genieten bovenop van het mooie uitzicht. Nu hebben we veel de wind in de rug, dat fietst wel een stukje makkelijker. De bouw van de huizen is af en toe bijzonder. Oud en nieuw door elkaar, ronde huizen, hoekige huizen. Wat is Nederland toch mooi, als je het maar wil zien.
Gert-Jan leidt ons met strakke hand door Reutum heen in de richting van Almelo. Allerlei viaducten die we tegen komen worden genomen alsof het een drempeltje is. Tja, dat is de kracht van rustig beginnen. We fietsen onder Almelo door en komen zo weer aardig in de richting. Rond half één arriveren we op de plaats van bestemming.

Gert-Jan, bedankt voor de mooie route en iedereen voor de gezelligheid.
Goed weekend allemaal!


BuienRadar


By |2018-06-30T14:44:07+00:00juni 30th, 2018|Redactie|Reacties uitgeschakeld voor 30 juni T5 (dl1) Ootmarsum – tante Toos heeft goed opgepast