Auteur: Erik ten Hove
Toerleider(s): Bertus en Henk Dekker
Groep:
Strava link:
Aantal KM: 113
Aantal leden: 23

Het is weer weekend. Dat is op zich al heel plezierig na een werkweek. Maar het is ook weer zaterdagmorgen. En dat betekent voor mij en vele anderen weer fietsen. Het is gewoon een vast ritueel van het weekend geworden. Als ik een zaterdag niet heb gefietst met de TCR, dan voelt dat alsof ik iets mis. Maar goed dat is persoonlijk.
Wat even weer wennen is deze zaterdagmorgen dat we om 8.00 uur vertrekken. Dus de wekker gaat een uur eerder af dan wat ik het laatste half jaar gewend was toen we op met MTB op pad gingen. Ach, als je maar eenmaal uit het bed bent en de wielerkleding aan hebt.
Ik schaar me weer bij de groep T3 fietsers. Tot nu toe elke keer een grote groep, zodat we gesplitst op pad gaan. En dat gaat prima.
Vanmorgen gaan we onder de bezielende leiding van Bertus de IJsselronde fietsen. Voor mij een redelijk bekende tocht die we met de T4 al vaker deden. Het koffieadres ken ik dus.
Groep 1 met 13 renners en de tweede groep me 10 renners, waar Henk de scepter zwaait. Ik zelf zit in de tweede groep.
Af en toe gaan er fietsers uit een andere groep mee. Zo ook vandaag. Iemand die uit een vrachtauto is gevallen (gelukkig niet rijdend) en zich heeft geblesseerd. Volgens mij had de persoon in kwestie hier weinig last meer van. Als hij voorop reed ging het tempo vaak iets naar boven. Gardus, je bent weer klaar voor de T2 groep.
Het is best wel fris vind ik. Met het lange mauwen shirt en een zweet shirt daaronder kan het voor mij maar net. Ik ben een koukleum. We rijden via Holten, Heeten, Broekland, Boerhaar naar Wijhe, waar we op het pondje de IJssel over gaan. Ondertussen hebben zich twee renners van de groep verwijderd. Ik begreep dat ze hun zwemdiploma gingen halen 🙂
We hebben geluk, de pond staat aan onze kant en de kapitein wacht nog even op de groep die hij aan ziet komen.
Een nadeel van een grote groep is dat de toerleider wel een hele dikke portemonnee mee moet hebben.
Aan de andere kant van de IJssel beland fietsen we met enige tegenwind richting Deventer. En ergens tussen Deventer en Voorst gaan we koffie drinken Bij museumcafé de Kribbe. Altijd een goed adres en ook een snelle service.
Even met elkaar babbelen tijdens de koffie, en dan weer op de fiets. Dan wordt er geroepen door Bertus dat groep 1 groep 2 wordt en andersom. Daar moet door sommigen even over nagedacht worden. (iets trager van begrip). Henriette denkt dat ze iets door de koffie heeft gehad. Ze vindt het wartaal, maar goed uiteindelijk snappen we het allemaal 🙂
Nu fiets ik dus in de eerste groep.
We gaan richting Zutphen. Daar aangekomen is het altijd jammer dat je door een stad heen moet rijden. Snelheid gaat eruit, vaak stoppen en extra goed opletten. Maar ja, je moet toch weer ergens de IJssel over.
Via Almen, Laren, de Borkeld komen we uiteindelijk weer aan in Rijssen.
We hebben er weer een super mooie tocht opzitten. Ik heb nu al weer zin in de volgende zaterdag.
Bertus en Henk. Hartelijk dank


BuienRadar