Auteur: Henk Goorman
Toerleider(s): Wim Jansen
Groep: T3
Strava link:
Aantal KM: 120
Aantal leden: 14

Rondje Dalfsen,

Het is vandaag 7 september, wat inhoud dat het toeren op de weg naar z,n einde loopt. Vrijdagavond een buurtbarbecue gehad, wat inhoud dat ik net wat laterder in bed lag met net wat meer drank dan wat ik wou. Maar goed de wekker gaat onverbiddelijk af en ik ga eerst maar eens naar beneden om te kijken wat buienradar zegt (laat zien). Ziet er niet ongunstig uit dus er zijn geen redenen om niet te gaan, we zullen maar eens zien hoe het loopt.
Richting het tourhoes merk ik dat er ineens mist is komen opzetten, de wereld lijkt nu een stuk kleiner. De opkomst valt mij reuze mee gezien de weersverwachting en we vertrekken dan ook met 14 man onder leiding van Wim naar Dalfsen. Het gaat over de Borkeld richting Beuseberg en ik vraag voor de zekerheid aan Wim of ie wel weet waar Dalfsen ligt. Komt allemaal goed zegt hij. De route lijkt vooralsnog verdacht veel op het woensdagavondrondje van Wim en na weer gerouleerd te hebben is mijn vraag dan ook of we de Holterberg direct al doen. Wim stelt mij met z,n antwoord, dat komt nog wel, niet helemaal gerust, wat in de loop van de dag ook wel zal blijken. (wat heeft die man toch met de Holterberg?)
Na een goed uur is de mist opgelost en koersen wij richting Lemelerveld, wat in ieder geval al beter richting Dalfsen ligt. De koffie is bij het station dat altijd om 10.00 uur opengaat, dus dat zit wel goed. De zon is er inmiddels ook bij en ik zit al te denken om de been en armstukken straks bij de pauze uit te doen. Het tempo is goed, mede om dat Wim een van de toerleiders is die van snel doordraaien houd. (zouden er meer moeten doen!).
Klokslag 10 uur zijn we er en de deur zit nog dicht maar gelukkig is er al wel bezetting van het pand die de deur dan ook haastig openmaakt. Helaas is het net geen terrasjesweer dus dan maar inside. Het is er altijd goed toeven en er wordt dan ook over van alles en nog wat doorgezaagd (o.a. Duitslad-Nederland 2-4 en het gejakker van vorige week ). Ik zit naast Henk Borghuis die er de laatste weken weer bij is. Mooi zo Henk we hadden je al veel te lang gemist. Maar aan alles komt een end en we bestijgen het carbonnen ros onder leiding van invaltoerleider Gerrit Tijhof richting Ommen en de Sahara. Daarna neemt Wim het weer over. Die Tijhof weet toch ook overal de weggetjes wel te vinden. Richting Krönzommer komt Henk Krukkert op een smal fietspad in het natte gras en gaat plat voor dat ie er erg in heeft. Gelukkig valt het allemaal mee en zitten al weer snel op de fiets richting Hellendoorn. Hier houd Nico Spekenbrink het voor gezien en zoekt voor zichzelf een route richting Witmoesdijk Enter. Hij heeft nog steeds last van de naweeën van het skiongeluk afgelopen winter.  Voor de zekerheid vraag ik nog even aan Wim of we de Holterberg nu wel aan doen en met een twinkeling in z,n ogen en en glimlach om z,n mond schudt hij heftig van Ja.
Een aantal waaronder ondergetekende hebben er geen behoefte meer aan om na 100 kilometer nog de strijdt aan te gaan en gaan er in de Duitse bocht af.Hierdoor wordt de groep zo ongeveer gehalveerd en komen we dus in 2 groepen op verschillende wegen ons geliefde Rijssen binnen. Het was weer een fantastische fietsdag zonder een druppel regen, hopelijk volgende week weer zo,n dag. Iedereen bedankt met name de 2 toerleiders van vandaag Wim en Gerrit. Ondanks soms wat genuil over gemiddeldes vindt ik dat we een fantastische homogene groep hebben, die hopelijk nog jaren in deze samenstelling in tact blijft.
Tot volgende week.

mvg Henk Goorman