Auteur: Joke
Toerleider(s): Ep Kamphuis en Bennie Aanstoot
Groep: T4
Strava link:
Aantal KM: 100
Aantal leden: 25

Met Ep naar boerderij Monninckhof.
Onze startplaats is al een poosje het  Tourhoes in Rijssen
En tot ongenoegen van velen  (niet serieus hoor) bleek de tweede  startplaats in Enter  te  zijn bij de sporthal.
Het zat zo.
Vrijdagmiddag belde Ep mij op met de mededeling dat de tocht van zaterdag over Enter zou gaan en hij stelde voor dat wij in Enter konden aansluiten. Wil jij de andere Entersen informeren?
Ik heb het op de app van T4  gezet, en veel mensen reageerden met: dan gaan we ook naar Enter, dat is net zo ver als naar het  Tourhoes.
Toen ik zelf naar de sporthal fietste was ik echt verbaasd dat er zoveel geel/blauw stond. 10 leden waren al rechtstreeks naar Enter gefietst.
Nu wachten op de rest van de T4 , die komen even later met nog 15 man/vrouw  de bocht om bij de Brandputte.
Na eerst alle commentaren te hebben  aangehoord, geeft Ep het sein tot vertrek, na eerst de groep gesplitst te hebben en Bennie de leiding hierover te geven.
Inmiddels is de wereld om ons heen erg klein geworden, een dichte mist omringt ons en kunnen we niet genieten van al het moois dat de mist verbergt.
We fietsen wel op autoluwe wegen en dat is prettig met deze mist.
Bij Azelo komt toch weer mijn (mooie) tubeless fiets in de picture maar niet in positieve zin.
Ik heb LEK,
Anton, gastrijder vandaag , neemt direct het voortouw, en samen met Jans wordt de tubeless band weer voorzien van een binnenband al gaat dat nog niet zo voorspoedig als ze gewild hadden.  De substantie die in de band zit is nogal……. plakkerig en slecht te verwijderen.
Alle doekjes en tissues en…..ja hoor daar is ie weer ………..het slipje van Wim komt ook weer boven water om de buitenband van binnen   te reinigen voor de binnenband er in kan. Maar uiteindelijk komt het prima voor elkaar, waarvoor mijn hartelijke dank, Jans en Anton.
Anton zegt even later:.”Ik denk dat ik straks mijn fiets mee moet nemen naar binnen omdat mijn handen vast zitten aan het stuur van die rotzooi die in de band zat”. (Hahahaha).
Ondertussen is de mist verdwenen en kunnen we weer genieten van de mooie omgeving waar we door fietsen. En ook begint het te heuvelen en moeten we hier en daar wat klimmen. En zo zijn we bij de boerderij Monninkchof aanbeland.
Het terras staat voor ons klaar lekker in het zonnetje en ook de koffie en thee met cake wacht ons.
De mouw- en beenstukken kunnen af omdat het zonnetje lekker schijnt.
Na gezellig te hebben bijgekletst en een tweede kopje koffie/thee moeten we toch weer op de fiets om weer richting Rijssen te fietsen.
Na het afrekenen (€1.00 per kopje) waar vind je dat nog!!!!! pakken we ons ros weer bij de horens.
Ook het tweede deel van de tocht is weer de moeite waard. We komen op plekken die we nog niet eerder hebben gefietst.
We fietsen langs een golfbaan waar ik achter mij het volgende gezegde hoor:
Hoe kleiner de bal, hoe groter de kwal.
Hier moeten we hartelijk om lachen.
Zo belanden we weer in de buurt van Enter en wordt er gezegd, ze worden al opgehaald  en nu brengen we ze ook nog weer naar huis.
Jaloers jongens?………. Dat mag, wij zit ten er niet mee. (Hahahahahaha)
In het Enterveen slaan de Entersen  rechtsaf naar Enter,  en Ep neem de rest mee linksaf om via de Markeloseweg naar Rijssen te gaan.

Ep nogmaals bedankt voor weer een mooie tocht.

Joke