Auteur: Rob Smit
Toerleider(s): Gerard Mulhof
Groep: T4
Strava link: https://www.strava.com/activities/1887222139
Aantal KM: 87
Aantal leden: 7

Verslag: Gelet op het weer zou je niet zeggen dat het winterseizoen gestart is. Het is dat we vorige week de traditionele, maar niet op de traditionele manier uitgevoerde, kroegentocht hadden. Het is dat er bij de sporthal vrijwel alleen maar TCR-rijders op de mountainbike klaar stonden. Anders kon het gewoon nog het zomerseizoen zijn. Maar nee, ondanks het nazomers weer in deze periode, die ook wel oudewijvenzomer genoemd wordt, is het winterseizoen toch echt begonnen.
Op de app van de T4 vroeg Robert zich vrijdag af of er ook op de weg gefietst gaat worden. Zeker, er zijn ook nog mensen die op de zaterdag gewoon doorfietsen op de racefiets: 9 uur vertrekken vanaf de sporthal. Gerard antwoordde op de app dat hij een mooi rondje voorbereid had. Dat zou dus betekenen dat er al minimaal twee mensen op de racefiets zouden zijn. Uiteindelijk gingen we om 9 uur met zeven man (alleen kerels inderdaad) op pad. Gerard nam de leiding voor het rondje met koffie in Beerze. Dit was het T4-rondje van twee weken terug, alleen dan wat ingekort.
Via de Welleweg ging het naar de Holterstraatweg richting Holten. Niet bepaald de kant van Beerze dunkt me. We gingen echter direct rechts af om Veeneslagen heen naar de Ligterbergerdijk. Via Nijverdal ging het naar de Kruidenwijk om aldaar het prachtige fietspad te nemen langs de Regge. Hier was het druk met wandelaars die ook genoten van het heerlijke nazomerse weer.
Bij Hancate kwamen we in een gebied waar ik niet vaak of wellicht zelfs nooit gefietst had. Prachtige omgeving met mooie rustige wegen. Uiteindelijk kwamen we weer op bekend terrein vlakbij de Sahara. Hier hadden we een paar jaar geleden met TCR een bezoek gebracht aan de lokale bierbrouwerij die daar in de bossen van Ommen zit. De bierbreouwerij hebben we maar niet met een bezoekje vereerd. Door de Sahara ging het via de Beerzerweg naar Beerze.
In Beerze hebben we koffie gedronken bij de familie Zandman. De familie runt een melkveebedrijf, camping en boerderijwinkel. Na een kijkje in de stal te hebben genomen hebben we heerlijk buiten koffie gedronken.  Het zat erg lekker, maar we moesten op een gegeven moment toch maar weer aantrappen. Deze plek is echt een aanrader: je kunt er heerlijk zitten de koffie kost maar 1 euro.
We fietsten naar Beerzerveld om langs het kanaal naar Vroomshoop te fietsen. In Vroomshoop kregen we gezelschap van een jongedame met blonde haren op de racefiets. Ze wilde eigenlijk richting Hardenberg maar kon de zeven kerels op de racefiets niet weerstaan. Ze heeft met ons meegefietst en meegedraaid tot aan Rijssen. Gerard heeft haar nog even de goede kant op gewezen, dus zeer waarschijnlijk is ook zij, net als wij, weer goed thuisgekomen.


BuienRadar