T1 – Lieren (5 mei)

//T1 – Lieren (5 mei)

Auteur: Bernd
Toerleider(s): Jan Harm Danneberg
Strava link
Aantal KM: 130
Aantal leden: 16

Verslag: Vandaag rijd ik voor het eerst op zaterdagmorgen dit jaar in korte broek zonder beenstukken naar de sporthal. Het belooft een mooie aangename dag te worden en ik mag als het nodig is reserve TL zijn en had hiervoor in afgelopen week al vluchtig over de toegestuurde track gekeken.
Onze hoofd TL vandaag is Jan Harm en dit is een TL van de nieuwe generatie dus niets uit het hoofd maar alles op basecamp en kijken op streetvieuw zonder voorfietsen.

We vertrekken met een mooie groep richting Lieren en het gaat in een lekker tempo met een zuchtje wind van achter. Er word de laatste tijd gezellig gebabbeld iedereen met iedereen zal ik maar zeggen en het is voor een hardrijders groepje best gezellig.
De wegen komen mij tot aan Gorssel best bekend voor en ik en we genieten van het weer. Dan als ik naast onze TL rijd zegt ie, We gaan zo rechtsaf nu maar hopen dat het geen zandpad is want hier deed streetvieuw het niet.
Ik zal ff uitleggen dat dat streetvieuw iets is van google earth met een poppetje wat je op de weg zet en je staat zo buiten Gorssel aan de dijk  te kijken op je scherm welke weg het is en hoe het er uitziet.
Nu was of de auto die de beelden verzameld niet verder gereden of we hadden een onwillig poppetje. We gaan er zo achter komen en zetten onze handjes stevig aan het stuur en Jan Harm zegt rechtsaf en stuurt zelfverzekerd die kant op.
Het is asfalt gevolgd door klinkers en je raad het al nog meer klinkers. Het was te begrijpen dat de auto van streetvieuw niet verder is gereden want op sommige stukken leken de klinkers los gestort te zijn.
Moet achteraf bekennen dat ik hier volgens mij nog nooit was geweest en het best een aardig stukje was.
We gaan verder via Zutphen waar we allemaal de weg weten maar bijna nooit zonder stopmomentje doorkomen behalve Jan Harm die iedereen de mond snoert en rechtstreeks zijn doel bereikt.
We snellen ons naar Lieren om daar de plaatselijke ronde om het dorp te doen met een aantal tussensprints voor het bergklassement met broertje Geert Danneberg.
Je moet de jeugd toch een beetje betrekken in zo’n groep en ik laat hem natuurlijk iedere keer net een half wiel voor zodat hij het een leuk wedstrijdelement blijft vinden.

We gaan koffie drinken bij de Nieuwe Ruysch aan het kanaal. We behandelen nog even een fotomomentje van onderweg iets met of zonder haar. En de jongens zijn uitbundig de een gooit met appelgebak de ander met dubbelzinnige woordspelingen en je kan merken dat Jennienke er niet bij is…..

Na de koffie naar huis en dat moet de eerste paar km over een fietspad langs het kanaal en bij Wichmond moeten we ons best doen om de T3 in te halen en hier begint ook mijn fiets te protesteren.
Eerst krijg ik te horen dat ik de ketting moet smeren maar het is toch wel een heel naar geluid. We stoppen en komen erachter dat de body naar z’n grootje is. In Vorden bij de fietsemaker geweest die helaas geen onderdelen kon leveren maar de fiets wel duwbaar kon maken en hier kosteloos aan meewerkte.
Bedankt fietsenmaker Profile Bleumink uit Vorden
Vanaf Vorden hebben de jongens mij naar huis gedrukt zonder ook maar een keer te klagen, bedankt daarvoor want ik vond het nog een verrekt eind zo stilzittend op je fiets.

Het puntenklassement is overigens door mij gewonnen omdat Geert mij de terugweg duwde en overal een half wiel tekort kwam sorry daarvoor.

vriendelijke groet BZB


TCR kalender


 1. Zaterdag toerritten

  december 15
 2. Zaterdag toerritten

  december 22
 3. Zaterdag toerritten

  december 29
 4. Zaterdag toerritten

  05/01/2019

BuienRadar


By |2018-05-08T08:47:11+00:00mei 8th, 2018|Redactie|Reacties uitgeschakeld voor T1 – Lieren (5 mei)