Auteur: J. Witten
Toerleider(s): J. Witten
Groep: T2
Strava link:
Aantal KM: 50
Aantal leden: 18

Door afwezigheid van onze vaste verslaggeefster ( verplichtingen bij diverse winkelketens in het western ), is hier een klein verslagje van zaterdag.
Na bijeenkomst bij de sporthal in Rijssen vertrekken we richting Enter, want wij menen toch dat we de buurtclub  moeten steunen mede door de vele Enterse fietsvrienden die in de TCR fietsen. ook al zijn  er maar weinig ” Entersen ” aanwezig geweest op onze Novon- Teunis tocht.
Na inschrijving starten we met 2 gastrijders richting de bossen rondom Rijssen, ja natuurlijk want daar licht het mooiste MTB parcours. maar ook zo als al gauw blijkt het moeilijkste , want in de Ravijntjes rijdt Jans zowaar op het hem bekende parcours pardoes in een Ravijn,  weer op weg gaan we richting de Borkeld en daar, Jawel, weer een buiteling, Jans licht op het zwarte zand, nu heeft hij zich wel lelijk geblesseerd, zoals we Jans, kennen, opgeven, nee. De oorzaak is, mijn in ziens, waarschijnlijk, dat door de gezelligheid, niet al te geconcentreerd gefietst wordt. Na een poosje door de bossen en over de Rijsserberg gecrost te hebben, moet Jans toch opgeven, veel pijn aan z’n ribben. Bij de controle stop wordt er nog even nagepraat en dan weer verder. Han houd het voor gezien en haakt af, na enige tijd op weg komt de vraag waar Johan Krake gebleven is, Johan blijkt bij de stop, door druk praten, niet gemerkt te hebben, dat de groep weer vertrokken is.
Nu gaan we over veel asfalt richting, de Herikerberg, hier blijkt dat de gast rijders toch niet mee kunnen met de getrainde TCR leden, ook al zijn ze vandaag 70 jaar geworden ( Arie ). Toch laten we de gastrijders niet in de steek en wachten geregeld op ze en wanneer ze de boorden van Rijssen naderen haken deze gasten dan ook af en gaan niet mee tot aan de eindstreep. In Enter worden we zoals gewoonlijk getrakteerd op een goede kom Earwtensoep. Na nog een drankje van en op de jarige gedronken te hebben en Jans gebeld te hebben hoe het gaat. ( hij heeft toch wel erge ribben pijn). gaan we, na bekend te hebben dat het toch wel een mooie tocht was, richting Rijssen.