Auteur: EtH
Toerleider(s): DM/BS
Groep: [groep] Strava link:
Aantal KM: 110
Aantal leden: 20

Verslag: Het is zaterdagmorgen 31 augustus als ik al veel te vroeg wakker wordt. Wat is er met me aan de hand? Ik voel me gespannen. De adrenaline spiegel is nu al aan het stijgen. Ik begrijp het niet, maar iets in me zegt dat het een bijzondere dag wordt. Wielertenue aan, snel naar beneden, eten en op weg naar het Toerhoes. Wat ik daar aantref overtreft alles. Waar de T1, T2 en T4 rijders er relaxed bijstaan, is het bij de T3 allemaal anders dan normaal. Er wordt niet gepraat, gespannen koppen, de ogen groot in het hoofd, er staat iets te gebeuren. Dan de donderspeech van de toerleiders: vandaag is het de dag, het is nu of nooit, we vragen van jullie om alles te geven, we accepteren geen terugval, die niet mee kunnen komen laten we achter, het is nu of nooit. VANDAAG SCHRIJVEN WE HISTORIE.
En dan klinkt daar het startschot en weg zijn we. Ik had heel graag geschreven hoe de rit verliep en waar we overal zijn geweest. Maar ik weet het niet meer. Als gekken gingen we tekeer, stampend op de pedalen. 1 missie: naar Toldijk, en dan weer zo nel mogelijk terug. Een andere keer gaan we bij de Lichtmis wel chocolade melk drinken. Nu hebben we iets anders te doen. Allemaal fietsen met het snot voor de ogen, maar wat maakt het uit. Het is nu of nooit. Ik hoor alleen maar de commando’s van de toerleiders. “Links, Rechts, Draaien en Stoppen”. Hoewel we hebben helemaal niet gestopt, dat kan niet, dat mag niet als je zo iets moet presteren. Het is jammer voor Gerrit Wessels dat hij niet mee was. Op deze momenten wil je er bij zijn, bij zoiets groots. En dan zijn we alweer bij de Meet (was overigens ook wel een mooie naam geweest voor het clubgebouw, maar dat terzijde:)
We persen er uit alle macht nog een sprint uit, want stel je voor dat we het niet zouden halen.
We passeren de finish en kijken vol verwachting naar de snelheid op de Garmins.
En ja wel. We hebben het geflikt. Let op lezers. We hebben een gemiddelde van 31,5 km/uur. Ja ik schrijf het nog maar een keer op 31,5 km/uur Wat een topprestatie.
We zijn sneller dan de T2 groep, maar die waren ook wel heel relaxt vanmorgen. Volgende week zijn we als het zo doorgaat sneller dan de T1. Als de T1 nog wat sterke krachten kan gebruiken?:)
Jullie begrijpen het wel. Allemaal grote flauwekul. Ook de reacties op een intern app-je binnen de T3 groep, die puur ludiek en complimenteus bedoeld was voor de renners die deze mooie rit met elkaar gemaakt hadden. We hebben heerlijk gefietst. Er was niemand voor wie het te snel ging, en als dat was gebeurd, dan was de snelheid zeker aangepast
We hebben met de T3 een prachtige ploeg die aan elkaar gewaagd is, en waar op uur en tijd best wel vlot wordt gereden, maar we komen de meeste zaterdagen met een gemiddelde onder de 30 km/uur terug van de rit, dus te hard rijden valt best mee.
Iedereen van harte welkom bij de T3
PS: Derk en Berend, jullie hebben het super gedaan.