• Auteur: Gerrit Wessels
  • Aantal leden: 8
  • Afstand: 90 km

Terug van vakantie en voor het eerst sinds lange tijd met TCR op pad voor een zaterdagochtendtoertocht. Bij de Sporthal ziet het toch aardig blauw/geel. Tja, er is keuze voor wat betreft de groepen. Uiteraard moet je als lid wel overtuigd zijn dat je de kruissnelheid van de gekozen groep kan bijbenen (inhakend op het door Erik ten Hove gestuurd verslag/note).

De keuze valt op de T3, ze zijn met zijn zevenen en zodoende wordt het een even aantal. We vertrekken onder leiding van Wim Jansen. Wim heeft het navigatieapparaat niet uitgevonden, maar geeft prima leiding en voelt uitstekend aan hoe je een groep bij elkaar houdt. Met 8 man is het perfect fietsen, het blijft altijd compact, ook vanaf de laatste rij zie je de voorste twee en kan snel geanticipeerd worden. Dat we zeker door de Holterberg gaan is met Wim vaste prik. Hij heeft zich in de Ardeche prima voorbereidt en gaat in september met nog 7 TCR leden een weekje naar de omgeving rond de Ventoux. Wellicht een aanval op het Strava record van Willy Kienhuis ? (3x Ventoux op 1 dag).

We blijven in de buurt, zien Marienheem, Nieuw Heeten, Lemelerveld, hier doen we een bak koffie. Kletsen over de Tour de France en voelen de eerste regendruppels. Buienalarm wordt geraadpleegd, nog even geduld. Bertie Braamhaar, nooit om woorden verlegen, licht zijn verslag over de bloedmaan van gisteravond uitvoerig toe. Na de regen vertrekken we richting Rijssen. Jorrick Brinkman (zoon van Gerrit) zamelt geld in voor het Hersentumorfonds voor financiering van onderzoek naar primaire hersentumoren. Zijn vrouw Sharon is herstellend van een glioblastoom en dat ziet er goed uit. Meer informatie over Jorrick en de mogelijkheid voor een donatie

 

Na Luttenberg draaien we niet veel later de Holterberg in. De beentjes voelen nog prima. Ook nu zal de slag weer vallen op het ¨2e hupje¨. Slinks manoeuvreer ik me achter Wim op het lange open stuk richting de hupjes (onze tweestrijd in de Holterberg is al jaren oud….). Als Wim in je wiel zit, dan krijgt ook Dumoulin hem er niet af. Voor wie wil weten wie het eerste boven was, vraag het Wim.

En voor Erik ten Hove, probeer de T3….. en Wim bedankt voor een mooie toerochtend.


BuienRadar