Auteur: Erik ten Hove
Toerleider(s): Henk Dekker
Aantal KM: 110
Aantal leden: 13

Verslag: Deze keer niet een toertochtverslag, maar een note met betrekking tot de snelheid van de toergroepen binnen TCR.

Dit naar aanleiding van een “meningsverschil” vanmorgen tijdens de zaterdagochtend rit

Mij is gezegd toen ik bij T4 kwam fietsen, dat er een kruissnelheid van 32 km/h werd aangehouden. Natuurlijk wordt die snelheid geleidelijk tijdens het seizoen opgebouwd.
Vanmiddag nog even op de site gekeken / gezocht of dat ook ergens vermeld staat. En jawel, na eventjes zoeken vindt je het onder de Tourclub / Regelgeving / Veiligheidsplan.

Ik denk dat het tijd wordt om in ieder geval voor het nieuwe seizoen het onderdeel over de snelheden per groep aan te passen. Nu staan nog de groepen P1 /P2a / P2b  / T1 / T2 / T3 vermeld.

Als je het vertaald na de huidige groepen betekent dit het volgende:
T1 kruissnelheid 35 km/u. Een groep die zeker na de pauze erg hardt rijdt
T2 en T3 kruissnelheid 33 a 34 km/u. Een groep die goed doorfiets met een behoorlijk tempo
T4 kruissnelheid 32 km/u. een goede toergroep bijna gelijk aan T3. dus een groep die goed doorfiets met een behoorlijk tempo.
T5 kruissnelheid 30 km/u. Een gezellige toergroep die leuk doorfiets
T6 kruissnelheid 28 km/u.  De groep waar iedereen mee moet kunnen, gezelligheid top en hardrijden is uit den boze.

In denk dat het bestuur samen met de toerleiders voor de start van het nieuwe seizoen de hierboven vermelde snelheden nog eens goed onder het licht moeten houden, en het dan op een duidelijke plek op de website te plaatsen. Dan kunnen nieuwe leden, maar ook leden die al jaren fietsen bij TCR goed zien bij welke groep ze het beste thuis horen.

Ik vindt opmerkingen van sommige leden ongepast als ze zeggen dat we bij een toerclub fietsen en niet bij een “prestatieclub”. Ze vinden het te hard gaan. Ga dan naar een groep die minder hard fietst. Keuze genoeg. Per slot van rekening is het voor iedereen verschillend met welke snelheid je toeren het leuks vindt.

Maar ook als je een groep een beetje probeert op te zwepen (en dat zit een beetje in mijn aard) om naar de kruissnelheid te gaan, (of in dit geval de afgesproken snelheid van 30 km/u in verband met de warmte) en je krijgt dan te horen dat je maar beter je eigen feestje kunt gaan organiseren vindt ik dat kwalijk. (was overigens niet de toerleider, of iemand van de vaste kern van onze groep)

Sommige leden zijn heel goed met hun mondwerk, maar ze zouden beter met hun benen moeten spreken. Dan kunnen ze tenminste meekomen.


BuienRadar