Naam toertocht: ATB Markelo
Auteur: Joke
Toerleider(s): Herman Baan
Aantal KM: 45
Aantal leden: 10

Verslag: Dames vandaag in de meerderheid!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zaterdagmorgen staan we bij het Tourhoes met heel veel TCR leden en worden de groepen ingedeeld.
Er wordt even overlegd waar de diverse toerleiders heen gaan. De keuze is reuze vandaag. 3 groepen T4/5
Johan gaat naar Wierden, Dinand naar Markelo, en ook wij gaan met Herman naar Markelo.

Wat schetst mijn verbazing? we gaan op pad met 4 heren en 4 dames.
Maar……..
Er staan ook nog 2 dames bij het oprit naar de manege en deze halen we over om met ons mee te fietsen.
dat doen ze.
Dus zijn we als dames voor de EERSTE keer in mijn actieve fietscarriere bij TCR in de meerderheid.
6 dames en 4 heren…..
Herman leidt ons netjes door de Rijssense bossen naar de Markeloseweg om daar over te steken naar de Borkeld.
Het gaat allemaal prima, de dames hebben het prima naar de zin en genieten van deze tocht.
Er wordt er lustig op los gekwebbeld, dus het tempo zit wel goed.
Dan gaan we de de Herikerbergweg op om daar de route op te gaan. De twee dames de we opgepikt hebben gaan op aangeven van Herman via een andere route naar de tussenstop. Ze hebben het even gehad.
Wij gaan wel via de route en we zijn maar net bezig als ik Mirjam voor me met een mooie snoekduik bijna in het water zie vallen, ze raakte met haar trapper de zijkant van de smalle route en wordt zo gelanceerd. Ze hangt onderste boven op een meter van het water onder haar fiets.
Ik pak snel mijn mobiel om het vast te leggen, maar……. bedenk me net op tijd dat het beter is om Mirjam weer onder haar fiets vandaan te halen en naar boven te helpen, dan te staan fotograferen………
Gelukkig zit alles er nog op en aan, ze zegt: “Ik kan wel tegen een stootje”. Ook de fiets vertoont geen gebreken. We kunnen gewoon weer verder over de route die er prima bijligt.
Verder gaat het prima, en even later bij het verlaten van het bos en daar waar we moeten oversteken komen de twee andere dames ook net weer aangereden. Zo gaan we samen naar de koffiepauze bij de Markvogels. Hier zit ook de andere TCR groep koffie te drinken en even later komt de T2 ook binnenvallen voor een lekkere bak koffie.
Het is gezellig in de kantine, maar we moeten weer verder. Er wordt netjes afgerekend, en de mensen achter de bar zeggen:
“Wat gezellig dat jullie komen”. Daar zijn wij het roerend mee eens en de prijs is ook prima!!! € 1,00 per kopje. We kennen wel andere prijzen!!!.
We stappen weer op en Herman heeft weer een mooi stukje route gevonden waar we lekker door kunnen fietsen. Het duurt dan op een gegeven moment wel erg lang voor de laatste 4 weer op de weg verschijnen. We moeten terug om ze op te zoeken.
Het blijkt dat Johan Krake problemen heeft met zijn ketting, maar als we bij hen aankomen is het euvel al verholpen. Dan blijkt maar weer dat het handig is dat er dames mee zijn. Die hebben tenminste een washandje mee om de handen schoon te maken…….. hahahaha.
We fietsen nu zonder problemen het atb pad van Markelo af en zien zo af en toe de andere groepen van TCR voorbijkomen
of ons achterop komen.
In Elsen fietsen we over het fietspad naar Rijssen en zo horen we van de dames dat ze het geweldig leuk vonden om met ons mee te fietsen en dat Herman een prachtige route heeft bedacht. Ze hebben lekker gefietst en ook genoten van deze tocht.
Ze gaan zeker weer met ons op pad.
Ook wij vinden het super gezellig dat ze met ons fietsen.
Bij de A1 aangekomen, bedanken we Herman voor de tocht en de rest voor de gezelligheid en slaan rechts af richting Enter.