T4 Theo de Rooy classic – van 5 naar 4 naar 3

//T4 Theo de Rooy classic – van 5 naar 4 naar 3

Auteur: Rob
Toerleider(s): Met z’n allen
Groep: T4
Strava link: https://www.strava.com/activities/1611948601
Aantal KM: 150
Aantal leden: 5

Verslag: Zaterdag 2 juni staat de Theo de Rooij Classic op het programma. Afgelopen week had ik de route al eens gelezen op de website : het is niet alleen 150 km lang, maar ook alle bekende bulten in de omgeving van Rijssen gaan we aandoen. Vorige week in Groesbeek met het goed georganiseerde uitje hadden we ook al heel wat kuitenbijters gehad, dus dit moet dan ook wel goed komen.
Om kwart voor 8, na alle rituelen van de zaterdagochtend voor het fietsen, naar Reggesteyn. Ik had me al aangemeld dus scan & go moest secondenwerk zijn.Bleek iets langer, doordat sommigen ook gingen betalen bij de tafel van scan & go. Vooruit, we hebben wel even.
De vaste kern van T4 was vandaag aardig uitgedund: alleen Gerard, Jan Peter en Henri waren aanwezig, evenals Geurt die ook met ons mee ging. Met zijn vijven gingen we op weg om gelijk de Rijsserberg te pakken en via de ravijntjes en de Borkeld naar Dijkerhoek te fietsen. Het was nat: een vieze miezerregen, goed voor de tuin, maar op de racefiets iets minder prettig.
Uiteindelijk kwamen we bij de eerste serieuze bult: Motieweg. Vorige week hadden we in Beek bij Berg en Dal al de Oude Holleweg gehad. Dus de Motieweg stelde niets meer voor … ahum. Vervolgens de Touristenweg richting Nijverdal, waar in de Duitse bocht Henri ons verliet. Zijn benen voelden niet goed, dus hij koos er voor om rechtstreeks naar Rijssen terug te fietsen. Aan het einde van de Touristenweg gingen we links, maar Geurt ging rechts. Het weer was hem te nat en hij ging ook rechtstreeks naar Rijssen.
Met z’n drieën gingen we verder. Even voorbij Rendac moesten we oversteken: gevaarlijke oversteekplaats, maar het is goed gegaan. Door het bos richting Avonturenpark Hellendoorn om door Hellendoorn naar de Sanatoriumberg te fietsen. Daar moesten we even lachen voor de foto: benieuwd of dat bergopwaarts gelukt is.
Het werd wat droger en het was goed fietsen met z’n drieën. De bulten op eigen tempo nemen en daarna weer groeperen. Na zo’n 60 km kwamen we in Lemelerveld waar de koffie en de krentenbol wachten. In het restaurant kunnen ze straks de vloer flink dweilen en wellicht ook weer poetsen: wat een natte, vieze bende hebben we er met z’n allen van gemaakt.
Snel weer door, want er wachten nog vele kilometers en hoogtemeters. De benen voelen nog goed en het is ook droog geworden. Het wordt zelfs warm, maar niet zo warm als vorige week in Groesbeek. Dat was dan ook wel weer het andere uiterste. Terug in Holten was de tweede verzorgingspost: banaantje, Snicker e.d., sportdrank lagen voor het grijpen. Goed verzorgd hoor!
We hadden nu ongeveer 100 km erop zitten, dus nog 1/3e te gaan. Voor mij werd dat allengs zwaarder, maar met (morele) steun van Gerard en Jan Peter ging het goed. Na een mooi rondje, 150 km en ruim 800 hoogtemeters kwamen we na dik 5 uur weer in Rijssen. Met een lekkere platte bal gehakt hebben we getoost op het mooie rondje.

Dank aan de organisatie!

TCR agenda

januari 2019

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
  • TCR MTB middagrit
22
23
  • TCR MTB middagrit
24
25
26
  • TCR wintertochten
27
28
  • TCR MTB middagrit
29
30
  • TCR MTB middagrit
31

BuienRadar


By |2018-06-03T12:24:02+00:00juni 3rd, 2018|Redactie|Reacties uitgeschakeld voor T4 Theo de Rooy classic – van 5 naar 4 naar 3