Auteur: Bertus Dekkers
Toerleider(s): Wim van den Noort
Strava link: https://www.strava.com/activities/2646427858
Aantal KM: 90
Aantal leden: 8

Verslag: Vandaag is de keuze gevallen om met de T5 mee te gaan. Daar zijn enkele goede persoonlijke redenen voor. De laatste vakantierit staat op het toerschema. Geen bestemming, wel een vertrektijd en afstand. Afwachten wat er vandaag in het vat zit. Voor de schrijver van dit verhaal echter de laatste rit voor zijn vakantie, maar dat even ter zijde.

Bij De Brekeld aangekomen staan er enkele renners te wachten. 08.30 u het vertrek. De vaste groep T5 rijders heeft uitgemaakt dat Wim van den Noort vandaag toerleider is.

De route gaat in oostelijke richting, via het Tusveld naar Zenderen. De zwakke oostenwind vergt nauwelijks extra inspanning.  We rijden door het prachtige Twentse coulissen landschap verder richting Saasveld en Oldenzaal. Onderweg wordt het weer en het natuurschoon van het Twentse land volop geprezen. We kunnen het niet beter treffen. Het is de bedoeling koffie te drinken bij het Peuleke in Rossem. Helaas, we zijn te vroeg. De uitbater heeft het gisteravond waarschijnlijk te laat gemaakt en heeft aangekondigd dat de zaak niet eerder dan 12.00 uur wordt geopend. Niet getreurd, dan maar via de Paasberg naar de Lutte. Daar aangekomen hebben we ons op het terras van het Dorpscafé gesetteld (we komen er zo vaak en regelmatig dat je deze horeca gelegenheid, bijna het stamcafé van TCR mag noemen). De koffie smaakte goed en de sfeer was uitstekend.

We hebben de route verder vervolgd richting Oldenzaal. Onze toerleider was toch een beetje in verwarring gebracht door het feit dat we een ander koffieadres moesten zoeken. Dat leidde ertoe dat er moest worden geïmproviseerd. Dit bracht ons een op stukje route dat, wat berijdbaarheid betreft, glansrijk de vergelijking met de Strade Bianchi kon doorstaan. Maar ook dat heeft zijn charme. Vanaf Bornebroek en Enter werd er een mooi en constant tempo aangehouden. Doelstelling was daarbij met z’n allen veilig thuis te komen te komen en voor vier deelnemers uit de groep ook op tijd bij sportpark De Koelbelt te kunnen zijn en daarbij in de tussentijd ook nog even naar de markt te kunnen voor een paar boodschappen. Dat is allemaal gelukt. We zullen het maar niet niet hebben over Excelsior ’31. Dat lees je wel in de krant. Maar dat was eigenlijk het enige min-puntje van de dag.

Al met al een leuke rit, gezellige mensen, een passend tempo en genieten van het mooie weer en de natuur.
Wim bedankt voor de goede leiding tijdens de rit.

Verstuurd: 24-08-2019 18:59