Auteur: Geert ter Harmsel
Toerleider(s): Wim en Gerwin
Groep: TOT (TCR On Tour)
Strava link:
Aantal KM: 178
Aantal leden: 23

TCR on Tour 2019
Ik heb dr zin in!
De koffie op de kraante oet. De doarme leug. Noa jah of en too nog een windje..
Ik neem afscheid van mijn dochter, zij is thuis en al uit bed.Vandaar!
Dat ulleuh niet denkt dat mien ne vrouwe nog in berre lig. Zee was al vroo vertrökn noar Almelo. Keurig op tijd meld ik mij bij het vertrekpunt, de kantine van de Oosterhofruiters.
Er staan al wat enthousiaste medefietsers te wachten. Langzaam druppelt iedereen binnen.
Ina Nooteboom parkeert materiaalwagen 2  zodat we daar onze kleine rugzak in kunnen doen. Als Gerard Brinkman aan komt fietsen wordt ik eindelijk rustig. De spanning zakt van me af. He heef zun ne grootn rugzak, doar past zat in vuur ne hele moand. Dus mog oon iets oawerkom dan hoole vie het wal effen oet.
Nadat de traditionele foto is genomen, vertrekken we in westelijke richting.
Tegen de wind in vandaag. Jammer! Maar doar könne vie niks an doon! We zetten globaal koers richting Rotterdam. Wim heeft zoals te doen gewoonlijk weer een mooie route gemaakt. Het vertrek is wat later ivm de openingstijd van het Dommerholtspontje bij Gorssel. We koersen gezellig pratend richting ons eerste tussenstop adres. Dit blijkt in Beekbergen te zijn. Brigitte Pots en Dick Knobbe staan ons al op te wachten. Gelukkig mear. Aanders gin koffie en gebak. Navraag leert dat de taart van de COOP oet Enter is. Het is een soort appelcaketaart. Dit stukje glijd samen met een grote dot slagroom heerlijk naar binnen.De bidonnetjes worden gevuld. Het afval wordt netjes opgeuimd en wij gaan verder. We gaan de de Veluwe op. Het weer is prachtig. De uitzichten zijn fantastisch. De wind houdt ons scherp en fris. Bij het middelpunt van Nederland houden we even halt. Ook hier wordt een groepsfoto gemaakt. De vogels fluiten, zelfs de wielewaal horen we ;-).
We moeten door, ergens in Brabant wachten ze op ons. We verlaten de bossen en komen op de dijken langs de grote rivieren te fietsen. Schitterende omgeving om te fietsen. De dijkhuisjes schieten aan ons voorbij. We rijden van het ene pittoreske gehucht naar het andere. In de buurt van Wijk bij Duurstede steken we via de pont de Lek over. Aan de overkant staan Dick en Brigitte op ons te wachten. De fiets parkeren we tegen de tuinmuur en we nestelen onszelf op het terras van een pannenkoekenhuis. Zelf doe ik mij tegoed aan een stuk huisgemaakte appeltaart en een glas cola. Bert heeft een broodje kaas besteld.
Hij krijgt een heel bord vol. Brood, kaas, ei, salade en zelfs ne kroket. As ik de volgende keer doar wier komme bestel ik een breutje kroket. Benieuwd waj doar bie kriegnt. At iedereene zin kosje op hef wordt het hoog tied um verder te goan. Jan van de Maat zog zin bril. Op oe heuwt Jan. 🙂 Vie zit nog mear net op de fietse of DEEJAY gev an dat te beroerd is. Stopn! Hee wil wa spiejn mear kant nit. Vie mun verder. Dirk-Jan probeert het ook nog effen maar helaas gaat het niet we stoppen weer. De hond, ne labrador, van het bedrijf waar we op de plas staan is blij ons te zien. De bezemwagen wordt opgeroepen. Dick en Brigitte zetten koers naar het doorgegeven adres. DJ zit beroerd teegn ut hekke. Opeens schöt te in de beene. Hee gev oawer. Hopelijk lucht dat wat op. Helaas veult te zich nog steeds beroerd. Dick en Brigitte arriveren. De fiets gaat in de aanhanger en Dirk-Jan op de achterbank. Abandonnee. Als we willen vertrekken zien we de hond zich verdacht gedragen op de plek waar DJ net stond. Man wat vretn dat deer. Sol dr toch wat duuts blood in zitn? Het is al laat op de middag wanneer we in de buurt van het eindadres komen. Miene beentjes hebt het beste al egeewn. Ze schreeuwt um rust.  Nog een keer wordt de bidon gevuld ik ette nog ne snie stoete en sprekke miene reserves an. Rond de klok van 6 uur draaien we het erf op van de schitterende B&B Fort Bakkerskil.
We parkeren de fiets in de schuur en nemen plaats op het terras. De bazin van het huis komt langs. Man wat een vrolijke vrouwe !! Het eerste pilsje is van de zaak. Schwinkels wat een heerlijk biertje!
Ik drink dr nog een poar vuurt etn. Het vocht mut an evult wordn. De koelkast is goed gevuld. De prijzen zijn om te lachen. Dat doow ook wa want het fietsen zit dr op. De kamer indeling wordt doorgegeven. Net vuur zeuwn uur nog snel effen onder een douche.
Dan aanschuiven voor het buffetje. Greuntesoep, gebakn earpl met greunte, stokbrood met botter. En een stukke varkenshaas in saus. Bert maakt ne goeie buurte duur vuur iedereene soep in te schepn. Hee hef dr geveul vuur want het kump aardig oet. De panne leug. Vie valt an op het buffet. Al snel blijkt dat de hongerige magen van de fietsers groter zijn dan het inschattingsvermogen van de cateraar. Joke belt en zorgt ervoor dat een ieder genoeg krijgt.
Het toetje smaakt uitstekend.
Tijd voor de traditionele wandeling. Het is al laat. Tis vanaownd hen en terugge. Terug in de ontbijtzaal van de B&B wordt er nog gezellig nagekletst over de mooie fietsdag. Joke heeft met behulp van Wim en Bart Scholten nog een kwis in elkaar geknutseld. Ik herken mun eigen kuiten niet. Vermoeidheid denk ik. Nieuwkomer Bert blijkt het meest anatomisch aangelegd en herkend maar liefst 11 paar goede kuiten. Volgens mie gewoon geluk. Langzamerhand gaat een ieder richting het ledikantje. De Brinkmannetjes liggen al onder de lakens en naast me ligt Bart als ik de laatste spanning van me afronk onder het dekbed. Sorry!
Brinkman & Brinkman vergaan van het lachen en hebben beklag met Bart.
Ik beloof het dekbed niet op te tillen.
Het was een schitterende dag!


BuienRadar