Auteur: Jan Peter de Jager
Toerleider(s): Gerard Mulhof
Groep: T4
Strava link:
Aantal KM: 85
Aantal leden: 4

Verslag: We kunnen deze zaterdag weer fietsen op de weg. Het kwik is weliswaar gedaald tot rond het vriespunt, maar het is niet glad , de weg is mooi droog en er staat weinig wind. De harde kern van de winterweggroep staat om 09.00 uur klaar bij de Reggehal. Er sluiten verder geen wegfietsers aan, dus gaan we met ons vieren op weg. Gerard heeft de route voor gefietst. We gaan naar het noorden richting Junne. De stemming zit er goed in. Al snel worden er over en weer grappen gemaakt. Zeg maar ‘wielrenhumor’. We horen van Wout dat hij vandaag de 25.000 kilometergrens kan passeren . Rob, Gerard en ik vinden het mooi dat we Wout daar vandaag een handje bij kunnen helpen.  Mooie prestatie !
Al pratend fietsen we in een lekker toekomstig T3 tempo richting Den Ham. Na ruim een uur zijn we al in Junne bij het koffie adres dat Gerard in gedachten had. Het is nog te vroeg, Cafe ‘De Bootsman ‘ gaat pas om half 11 open. We besluiten de Coevorderweg af te fietsen naar Ommen. Via Giethmen komen we bij De Nieuwe Brug aan de Beneden Regge, waar de koffie wel klaar staat.  De koffie smaakt goed en er wordt gesproken over automobilisten die niet opletten en over gemaakte kilometers. De vier aan de koffietafel hebben dit jaar opgeteld zo’n 50.000 strava fietskilometers gemaakt. Zoals gezegd heeft Wout hiervan de helft voor zijn rekening genomen.
We zijn weer opgewarmd en rijden via de Archemerberg naar de Lemelerberg. Op de Lemelerberg komen we TCR Clubgenoten op de MTB tegen met ook onze voorzitter. Na een paar honderd meter schieten de MTB – ers  het bos in en beginnen wij aan de afdaling naar Lemele.  De wind trekt iets aan. We houden een lekker tempo vast en koersen naar Hellendoorn. Via de Klokkendijk komen we weer in Rijssen. Gerard heeft weer een mooie route gemaakt over rustige binnenwegen. We hopen dat we de komende twee laatste zaterdagen van dit jaar nog op de weg kunnen fietsen. Nog even het aantal kilometers verder opschroeven !
Het was weer een super winterwegritje. Heren wegfietsers bedankt en Gerard bedankt voor de route !

 

 


BuienRadar