Auteur: Omar Oumnad
Toerleider(s): Wim Nooteboom
Groep: 
Strava link: 
Aantal KM: 100
Aantal leden: 11


Het is weer Maart, het traditionele begin van het wielerseizoen. De racefietsen kunnen weer uit het vet en de mountainbikes aan de wilgen. Inmiddels hebben we de eerste tropische periode al achter de rug maar de eerste zaterdag van Maart was zoals de eerste zaterdag van Maart hoort te zijn. Grijs, koud en een dikke wind. Vlak voor negenen zegent onze voorzitten Antonius Janssen de renners met de camera van zijn mobiele telefoon en roept hij: T1 vertrekken! Met 11 man vertrekken we onder leiding van Adjudant Wim Nooteboom naar een streek van de wereld waar het nog bol staat van folklore, woeste zang en een eeuwen oude familietrots… Twente! Helaas was de parcoursbouwer zelf, Gerwin Voortman, vandaag afwezig vanwege ziekte. Erg jammer want hij had een fantastisch mooi rondje uitgestippeld.

Via Twickel, Zenderen en Hertme reden we over glooiende wegen richting de Lutte (Tuffellaand). Het tempo zat er lekker in en ook de automobilisten waren weer blij dat de racefietsen uit het vet zijn want ze toeterden ons regelmatig toe of na. Nog voor de pauze deden we een Twents toeristisch hoogtepunt aan… iets met een ‘Takkenberg’ of een ‘Paasbult’. De klimmers onder ons schakelden zoals gewoonlijk twee tanden zwaarder om vervolgens gezamenlijk naar boven te rammen. Zucht… Niet veel later tijd voor koffie bij het, voor de meeste TCR leden, bekende adresje in de Lutte. #zinan

Na de koffie doet de cafeïne zijn werk. Even de weg oversteken, link, rechts en meteen het gas er op. Eigenlijk ook wel lekker want het tempo werd goed vastgehouden totdat er iemand ‘LEK’ riep. Het bleek tactisch lek te zijn en al snel konden we onze weg vervolgen. Afgezien van een verdwaalde carnavalswagen en een vrachtwagen met stront konden we aardig doorrijden en al snel was daar een bordje Almelo (gewoon Almelo). Het zonnetje brak er zelfs nog even door en ook de eerste flamingo’s werden gespot. Dat beloofd wat voor over twee weken. Na Almelo hadden we de wind een paar keer vol op de kop en ik weet niet hoe de rest er bij zat, maar mijn benen vonden dat niet meer zo fijn. Wim temporiseerde de groep gelukkig enigszins (fijne TL die Wim) en zodoende reden we via Bornerbroek (Knoll’nbrook) en het Almelo XL Businesspark terug richting Enter (Boorkötteldorp) en uiteindelijk Rijssen (gewoon Rijssen). Al met al weer een heerlijke opening van het seizoen. Gerwin bedankt voor de mooie route, Wim voor het gidsen en de rest voor de mooie rit en de gezelligheid. En ik heb niks met carnaval maar ik zeg… Alaaf en tot de volgende rit!


BuienRadar