Auteur: Joke
Toerleider(s): Bennie en Herman
Groep: T4
Strava link:
Aantal KM: 90
Aantal leden: 22

Verslag: Haarlo.
De eerste zaterdag op de racefiets, Altijd weer een happening. Iedereen staat weer te popelen vol  om aan het raceseizoen te beginnen.
Het weer werkt ook erg mee. Alhoewel het begin wel erg fris is.
Samen met Johan Kr. fietsen we naar de verzamelplaats “de gulf” in Enter. We verwachten er niet veel van , want de hele winter waren we meestal met z,n tweeën op weg naar Rijssen. Maar we worden verrast, we gaan met 9 personen op weg.
Bij de sporthal ziet het er heel geel/ blauw uit. Grote groepen staan al in de startblokken. Ik tel in de gauwigheid Ongeveer 100 fietsers.
Wij gaan als nu gepromoveerd naar T4 met 22 man/vrouw op pad. We worden gelijk opgedeeld in 2 groepen met Bennie als toerleider en Herman als zijn secondant voor de 2e groep.
We gaan richting Elsen en daarna ???? Volg strava. Ik zit in de 2e groep en Herman laat lekker snel doordraaien. Iedereen die naast mij komt fietsen bewonderd mijn nieuwe bolide waar ik natuurlijk ook erg trots op ben. Ze vragen allemaal technische dingen waar ik absoluut geen antwoord op weet. Ik kan er alleen maar op fietsen!!!!! Het is een Giant Liv advanced dus bijzonderheden Kun je op internet opzoeken. Het damesmerk van giant.
Zo fietsend naderen we de nieuwe N18 waar we overheen,onderdoor, langs rijden. Ergens heeft Bennie een afslag gemist om te komen waar we moeten zijn. Er wordt even overlegd met de andere toerleiders en een klein stukje terug en we zitten weer op ramkoers.
De kroegbaas zit al op ons te wachten. En de koffie/thee staan dan ook in een mum van tijd voor onze neus.
Henk R. heeft lek en dat kan niet meer verholpen worden. Hij belt het thuisfront om hem op te halen.
Wij moeten ook weer op de pedalen. Wij zijn nu de voorste groep en Bennie is nu onze toerleider. Zo met de wind en de zon in de rug wordt het zelfs aangenaam. Doordat we in Maart om 9.00 uur starten zijn we nu ook later weer in Rijssen.
Via de Borkeld gaan we richting Rijssen waarbij wij halverwege afslaan naar Rijssen, wel Bennie en Herman bedankt te hebben
Voor de mooie tocht en de goede leiding.
Met z,n 4 peddelen we de laatste kilometers naar Enter.
Met bijna 100 km. (99.1) op de teller prima begin van het raceseizoen.

Joke


BuienRadar