24 juli – T3 – Sahara

Auteur: Jan Peter de Jager
Toerleider(s): Wim Jansen
Aantal KM: 105
Aantal leden: 7

Verslag: De vakantie is begonnen. Dat is goed te merken omdat het om 08.00 uur duidelijk minder druk is bij het Tourhoes. Als T3 zijn we met 7. Een kleine groep. Wim is vandaag onze vakantiegids. We gaan naar Sahara bij Ommen, een mooie vakantiebestemming. Zoals altijd is het gezellig en hebben we zin in een heerlijk rondje fietsen. Om aan de 100+ kilometers te komen fietsen we eerst in de ‘verkeerde’ richting de Middeldijk / Elsenerveldweg af en gaan via de Borkeld,  onder Holten langs , naar  Haarle . We draaien lekker door en hebben een prima tempo. Bij Marienheem steken we de provinciale weg over richting Lemelerveld. Lekker fietsen over mooie en rustige weggetjes. Ik rij op kop en  begin inmiddels het vakantiegevoel te krijgen . Onze vakantiegids roept dat ik het rustig aan moet doen omdat ik deze zomer door moet werken. Fijn als de toerleider met je meedenkt. Dus …. draaien !
We zijn lekker vlot op ons koffie adres aangekomen. Het is iets over half tien en het bordje GESLOTEN hangt nog op de deur van De Nieuwe Brug. Het wordt dus koffie bij De Nieuwe Brug NA het rondje Sahara. Een mooi rondje bij Ommen – Junne, waarbij je op een gegeven moment wel even  naar rechts moest kijken om de zandvlakte te zien. Tijdens de koffiepauze bleek dat niet iedereen De Sahara had gezien. De uitbater van De Nieuwe Brug is zo vriendelijk om ons te zeggen dat we binnen de finish van de olympische wegwedstrijd kunnen bekijken. Helaas net geen Nederlands succes.  Bij de koffie bespreken we de verschillende Corona gevallen van sporters die in een zelfde vliegtuig hebben gezeten. Toen het gesprek ging over olympische roeiers in het vliegtuig en roeien in het vliegtuig (?) …,  was het duidelijk tijd om weer op de fiets te stappen.
We nemen de Oude Raalterweg en de Lemelerberg waar de klimmers onder ons zich weer even kunnen uitleven. Dit kan vervolgens nog een keer op de Holterberg. Na de Duitse bocht wordt flink tempo gemaakt.
Het was een probleemloos zomerrondje en we ruiken inmiddels de finish. Of nee, toch nog een tegenslag. Onze toerleider krijgt een klapband. Helaas is ook de buitenband kapot. Gelukkig hebben we voldoende hulpmiddelen bij ons om onze toerleider weer op weg te helpen. Herman heeft zelfs een electrische fietspomp bij zich die de achterband op precies de juiste bar weet op te pompen. Onder de indruk van dit technisch vernuft fietsen we het laatste stukje naar Rijssen, waar de toerleider ons nog uitnodigt voor een heerlijke verkoeling.
Het was een prima vakantierit met een kleine T3 groep. Allemaal bedankt voor het lekkere fietsen en de gezelligheid. Toerleider Wim bedankt voor de route en het letten op de veiligheid !