T4 – Aalten (9 juni)

//T4 – Aalten (9 juni)

Auteur: Berend
Toerleider(s): Gerrit Wessels
Strava link: 
Aantal KM: 130
Aantal leden: 16

Verslag: Vandaag nieuw rondje Aalten van TL Gerrit Wessels.

Hierbij was ik als tweede TL ingedeeld, voordeel je hebt vooraf inzage in de route. Wij gaan vanuit Rijssen naar Markelo en via allerlei wegen buiten de plaatsen om komen wij als eerste plaats Harreveld tegen. Dit is een klein plaatsje met grote bekendheid, hier staat een grote gesloten jeugdinstelling. De hoge hekken dikke muren en de vele beveiligingscamera’s moeten zorgen voor de veiligheid van de jongeren. Het lijkt op een gevangenis maar dat is het niet.
Jarenlang was Harreveld bekend van Heel Harreveld on Wheels, dit was een groot evenement wat elk jaar op Hemelvaartsdag plaats vond. Het was jarenlang de grootste particuliere vliegshow van Nederland. Sinds 2004 wordt dit evenement niet meer toegestaan door het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, lees veiligheid.

 

Kort na Harreveld komen wij aan in Aalten. Gerrit had afgesproken in dorpscafé Stegens prachtig gelegen in de kern van Aalten, hier was het een drukte van belang reden de eerste wijn feesten van het jaar werden hier gehouden.
Na een gezellig samen zijn op een zon overgoten terras werd er eerst een bezoek gebracht aan een kasteel welke aan de rand van het centrum is gebouwd door AC/DC gitarist Angus Young.

 


Bij de terug tocht kreeg ik het gevoel van Linker of Rechsrheinische autobahn en dan tevens zie ik de gratis ANWB kaarten liggen met een dikke viltstift de route aangegeven. Wij komen door Heelweg-Oost ik hoor in het peloton, hier ben ik nog nooit geweest en ook nooit van gehoord. Maar kijk je op de kaart dan is het dicht bij Harreveld en zo gaan wij ook weer richting huis nu echter aan de andere kant van de kaart naar boven vandaar de ANWB kaart gedachten.
Op de Nicolaasweg tussen Heelweg-Oost en De Wopereis komen daar 2  Dick/Johan  T5 mannen op kop van het peloton en deze draaien met groot gemak 33 km tegen de wind (nieuwe T4).
Bij Ruurlo heeft de garmin van de TL geen batt. Voeding meer snel gewisseld van garmin en daar gaan we weer.
Na Ruurlo wordt er richting Laren gekoerst waar wij even bij plaatselijke IJSCO boer stoppen voor een koele versnapering en daarna vlug terug naar Rijssen.
Gerrit bedankt voor de mooie Route.

TCR agenda

januari 2019

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
  • TCR MTB middagrit
22
23
  • TCR MTB middagrit
24
25
26
  • TCR wintertochten
27
28
  • TCR MTB middagrit
29
30
  • TCR MTB middagrit
31

BuienRadar


By |2018-06-10T19:26:10+00:00juni 10th, 2018|Redactie|Reacties uitgeschakeld voor T4 – Aalten (9 juni)