Auteur: Gerrie Poortman
Toerleider(s): Wim v d Noort/ Ep Kamphuis
Aantal KM: 280
Aantal leden: 8

Verslag: Toertocht T5
Om half 8 afscheid thuis,naar het Tourhoes.
Hier is reeds Wim Grooten met verzorging/bezemwagen aanwezig , en worden onze tassen ingeladen ,en de routes over( let wel 4 Garmins ) verdeeld!
Bekijk zo de mannen ff ( gemiddeld 70 jaar jong) t is me wat ,stoer hoor!!??
Om 8 uur starten we met 7 rijders de Borkeld op , maar het eerste probleem dient zich Ep is zijn zwarte streep op de Garmin kwijt en is de hele dag aan het zoeken naar deze lijn .
We rijden richting Lochem en al gauw de eerste reepjes stop,verder door de Achterhoek ,Doetinchem naar s Heerenberg waar we rondom een prachtig kasteel rijden en natuurlijk de koffie/Appeltaart stop ,alles perfect geregeld!
Het wordt wat heuvelachtig naar de fikse klim bij hoog Elten foei,foei bovenaan ff uitrusten en weer verzamelen.
Verder naar Emmerich richting de Rijn waar we langsheen kronkelen tot bij het pontje bij Grieth, waar we onze lunch aan de waterkant in de schaduw voorgeschoteld krijgen door Wim( goed verzorgd met verse broodjes en veel gezonde drankjes) ,goed gevuld gaan we met het pontje naar de overkant ,alleen kan Wim niet mee ( fietspond) en hij moet weer omrijden.
We gaan verder voor een foto stop bij Kalkar, richting Rees , daar weer over de brug verder Duitsland in , door bosrijke gebieden over slechte fietspaden ,sintelpaden en langs drukke wegen ,en na nog enkele stops met toetjes enz komen we na 140 km aan bij ons heel in Wesel.
BLIJ,, VERMOEID,, DORSTIG,,HONGERIG,, maar blij,,,
De kamers worden bekeken en verdeeld en direct het terras opgezocht voor zo n heeeele groooote ERDINGER WEIZEN  lekker hoor,hier na douchen terras en eten!
Zchweinefleich mit Kartoffeln und Pilze het smaakt geweldig en de borden worden leeggegeten, hierna een heerlijk toetje met saus ,lekker,lekker na zo n dag.
De avondwandeling volgd in de schemer, hierna wordt het terras weer op gezocht voor de dorst en de sterke verhalen.
Einde eerste dag, en een pracht dag!!!!!!????
Dag 2
Om half acht in de eetzaal eerst koffie/thee , en wachten op  Wim terug ( hij moest voorraad in slaan)!
Ook wordt door enkelen de  ZAAG  kwaliteiten vermeld , en onschuldig door de zagers aanvaard, t,is niet anders.
We pakken onze borden vol aan het buffet,en Bakker en de Schutte zetten zich met hun eetlust aan een andere tafel,waarna ze door de hotel dame weer naar ons worden verwezen ( niet goed uitgeslapen ????)
Om half 9 na route bespreking vertrek, richting huis
Wat blij is Ep hij heeft zijn zwarte streepje terug, en Wim is minder blij hij is kaarten op de Carmin kwijt, maar gelukkig vind hij ze in de loop v d dag terug☺️.
We gaan door een bosgebied ,richting Reken, Stadlohn naar Vreden ,maar na 40 km terwijl we links op het fietspad rijden ,komt er van links een Duutser te hard aan ,wij vol in de ankers ,maar helaas Schutte knalt op Bakker en allebei een wiel stuk, de een voor de ander achter??
Maar Ep had 2 wielen bij Bloemendaal geleend , en de Schutte was snel weer geholpen maar bij het achterwiel moest de cassette overgezet worden maar Ep fiks het perfect ,we gaan verder, maar het loopt niet fijn ,weer reparatie onderzoek ,misschien toch een plaatje zoek??? Ten einde raad fiets op de auto en Jan  der in ,  ( hij blij?)
We gaan  verder diverse stops reepjes ijsjes toetjes broodjes( bij de voetbalvereniging op het terras ,allemaal perfect geregeld door de verzorging.
We naderen de grens, en…..op de laatste slechte sintel weg rijd Ep zijn lek, slangenbeet nieuwe binnenland er in op pompen en boemmmm binnen en(nieuwe) buiten band naar de klooten ( Ep is niet blij)  maar niet gezeurd hij had toch een nieuwe band meegenomen en Bakker bied hem een nieuwe binnenband aan , en na een kwartiertje rijden we weer, hup de grens over Holland in!
We naderen Eibergen ,nog ff op een terrasje  voor een koel drankje , ondertussen is het wel 30 graden geworden ,gaan we verder via Goor in ( de laatste 40 km in hoog tempo) ( ze roektt n stal) naar Rijssen het Toerhoes,
Het waren 2 geweldige dagen!
We hadden super weer!
De stemming was perfect !
Eten en drinken volop!
En gezond weer naar huis,
Wim en Ep Tourleiders bedankt( perfect gedaan en geregeld)
Wim Grooten bedankt voor de prima verzorging!

Hopelijk volgend jaar weer zo n rit ,met meer rijders ?
Groet aan allen Gerrit Poortman( de MESSE )